×

Nieuws

31 januari 2011

Setzer Goes Instru-Mental

Geschreven door: Carl Puhl

Label: Surfdog

Brian Setzer, voormalig frontman van de legendarische Stray Cats, gaat al jaren zijn eigen gang. Eerst met haast country aandoende rock ‘n’ roll, maar later met zeer pakkende arrangementen en eigen nummers voor zijn swing orkest. En in april van dit jaar verschijnt zijn eerste instrumentale CD. De koning van de rockabilly zal een CD lang zijn mond houden en zijn iconische Gretsch gitaar het werk laten doen. Setzer Goes Instru-Mental is gevuld met nummers gebaseerd op het klassieke stramien wat zo kenmerkend is voor het fenomeen Brian Setzer. Van hillbilly stomp tot honky-tonk jazz, niets is deze rock ‘n’ roll duizendpoot te vreemd.

De plaat is geproduceerd door Brian Setzer in samenwerking met Dave Darling en opgenomen met zijn trio; Noah Levy (drums) en Johnny Hatton (bass). Het album verschijnt op 19 april in de Verenigde Staten (23 maart in Japan) bij Surfdog Records en zal ook via hun website te bestellen zijn.

Overigens staat op de website van Brian Setzer zelf een vooraankondiging van zijn komende tournee: Rockabilly Riot! Deze zomer gaat de rockabilly legende op tournee door Europa met zijn Rockabilly Trio. Een aantal nummers zal gespeeld worden met voormalig Stray Cats drummer Slim Jim Phantom.