×

Nieuws

02 april 2012

Pinkpop Classic maakt doorstart

Geschreven door: Edgar Kruize

Terwijl het gat dat was gevallen door het verdwijnen van Pinkpop Classic werd gevuld door Brabant Open Air (24 en 25 augustus in Eindhoven met onder meer Simple Minds, Kaiser Chiefs, Rowwen Hèze en Milow) komt het nieuws dat Pinkpop Classic een doorstart maakt. Pinkpop-baas Jan Smeets bevestigde dat vandaag in dagblad De Limburger. Het festival gaat rechtstreeks de concurrentie aan met Brabant Open Air door op 25 augustus plaats te vinden.

Vorig jaar leek de ‘classic’ variant van Pinkpop een zachte dood te sterven doordat het niet doorging. In 2010 liep de kaartverkoop dan ook al matig en in 2011 werd als reden aangegeven dat er te weinig interessante artiesten beschikbaar waren. Toen de 2012 editie van Pinkpop bekend werd gemaakt met ook nog eens veel ‘oudgedienden’ op de poster (The Cure, The Afghan Whigs, Bruce Springsteen, The Specials, Soundgarden, Herbert Grönemeyer) leek het alsof de traditionele Pinkpop en de Classic variant definitief samengevoegd waren. Niets blijkt minder waar nu. Er komt een vijfde editie van Pinkpop Classic. De eerste geboekte artiest is Fischer Z, die eerder al in 1981 op Pinkpop stond. Hier onder beelden van dat optreden:

Volgens dagblad De Limburger was het bij alle vorige edities een ongeschreven regel dat de optredende artiesten in eerder stadium al op een gewone versie van Pinkpop hadden opgetreden. De krant meldt dat men deze regel dit jaar laat varen. Wanneer de voorverkoop begint en hoe duur de tickets gaan kosten is (nog) niet bekend.