×

Nieuws

05 juni 2013

Pedro Pico Pop: alternatief popfeest in oude fabriek

Geschreven door: Natalie Polman

In 2004 begonnen als een kleinschalig festival in een jeugdsoos, later verplaatst naar een terrein bij een voetbalclub en een leeg schoolgebouw, en sinds 2009 georganiseerd in en bij een oude fabriek in Raalte, is Pedro Pico Pop uitgegroeid tot een lokaal beroemd en berucht festival. Sfeer is de sleutelfactor: naast muziek wordt er ruimte gemaakt voor kunst, skaters en andere creatievelingen. En met acts als The Toy Dolls, Kensington, Mala Vita, Destine en Shaking Godspeed was het smullen voor de muziek- en dansliefhebbers.

Als het maar dansbaar is

Dit jaar worden zowat alle ruimtes in de oude steenfabriek op het MBI terrein benut en zowel binnen als buiten kun je dit jaar losgaan op alle denkbare genres. In de meeste gevallen tamelijk dansbaar. De gouwe ouwe ska/reggae en funk van Beef, de vuige punk/rock ’n roll van John Coffey, de vrolijke dansbare noten van Handsome Poets, de dikke beats van dj’s als Kypski, Pauluz of Guerilla Speakerz, folktunes bij John Hill, bluesrock van Lucid Wave of de lo-fi grunge van BlackboxRed, voor ieder is er wat wils. En dat is nog maar een klein tipje van de muzikale sluier. In totaal staan er meer dan dertig acts verdeeld over vijf podia.

Zwemmen en schommelen

Om de feestvreugde te complementeren is er ook een heuse indoor XL Pool Party met diverse acts die ervoor gaan zorgen dat het ook in de zwemkleren nog te warm is en is er heel veel kunst om te beleven (iets met pallets, bewegende vloeren, doolhoven, draden, schommels, Rock ‘n Roll-ators en andere ongein).

Afterparty

Pedro Pico Pop gaat van start op zaterdag 8 juni aanstaande en vindt plaats aan Kanaalstraat 1 in Raalte, Overijssel. Kaarten kosten 15 euro in de voorverkoop en 19 euro aan de deur. Het terrein is makkelijk te bereiken met de trein, want het station zit op loopafstand. Het feest duurt van 14:00 tot plusminus 01:30. Wie dan nog niet genoeg heeft gefeest is er van 23:00 tot 03:00 een afterparty in club De Leeren Lampe met vijf bands en een dj duo. Bezoekers van Pedro Pico Pop mogen op vertoon van hun bandje gratis naar binnen.

Meer info en tickets via Pedro Pico Pop.com

https://www.youtube.com/watch?v=TrNhi9SXrac