×

Nieuws

10 augustus 2021

OASIS KNEBWORTH 1996 film in de bioscopen

Geschreven door: WiM Redactie

Label: Big Brother Recordings

Vandaag, exact 25 jaar na de start van de legendarische en recordbrekende Knebworth 1996 concerten, lanceert Oasis de trailer van hun langverwachte concertfilm. OASIS KNEBWORTH 1996 is vanaf 23 september wereldwijd in de bioscopen te zien. Grammy Award winnaar Jake Scott maakte een uitzinnige en op momenten aangrijpende film van één van de belangrijkste concerten van de afgelopen 25 jaar. Een concertfilm waarin de muziek en de ervaringen van de fans die er dat weekend bij waren centraal staan. Met niet eerder vertoonde concert- en backstage beelden van het evenement, aanvullende interviews met de band en de concertorganisatoren

Op 10 en 11 augustus 1996 kwamen 250.000 jonge muziekfans samen in Knebworth Park om Oasis te zien optreden in twee recordbrekende en legendarische shows. De concerten waren binnen een dag uitverkocht: maar liefst 2,5 miljoen mensen (2% van de gehele Britse bevolking!) probeerden tickets te kopen. De optredens vonden plaats in een periode waarin het Verenigd Koninkrijk langzaam een lange recessie te boven kwam. Een culturele opleving die onder de naam ‘Cool Britannia’ de geschiedenis in ging, verspreidde zich door het land en Oasis representeerde het gevoel van optimisme dat er heerste.

Met een setlist die van begin tot eind vol stond met absolute klassiekers, waaronder Champagne Supernova, Wonderwall en Don’t Look Back In Anger, waren de Knebworth concerten zowel het hoogtepunt van het succes van de band als de mijlpaal voor een generatie. In slechts twee jaar tijd groeide de band uit Manchester uit tot een van de grootste bands ter wereld.

OASIS KNEBWORTH 1996 is een weergave van het legendarische concert van 25 jaar geleden maar is ook het verhaal van de fans en de chemie die er was tussen de band en haar aanhang. De film bevat een omvangrijk archief van niet eerder vertoonde concert- en backstage beelden en aanvullende interviews met de band en concertorganisatoren.

Tevens is aangekondigd dat een live album en een DVD/Blu-ray met opnamen van het concert eveneens onder de titel OASIS KNEBWORTH 1996 op 19 november via Big Brother Recordings Ltd. zal worden uitgebracht.