×

Nieuws

08 februari 2023

Nieuwe single en video Son of Han: It’s Raining

Geschreven door: Edwin Hofman

Label: Run The Story

Son of Han

Son of Han bracht eerder een ep uit met vier nummers van Jack Bruce: Imaginary Western. Daarna volgde de single Joan Miró, een hommage aan de Catalaanse schilder. Voor wie het nog niet wist: Son of Han is de artiestennaam van Hans Croon, singer/songwriter/gitarist bij The Dutch.

Son of Han onttrekt met deze nieuwe release een song uit 1973 aan de vergetelheid. It’s Raining was een b-kant van (de wellicht ook door velen vergeten) Rick Derringer die een jaar later opdook op Derringers album All American Boy. Een plaat die overigens in het plaatsje Nederland, in Colorado, werd opgenomen. Destijds was It’s Raining een jazzy popliedje, met harmonica van Toots Thielemans. In de handen van Son of Han is het een pittigere, frisse, aantrekkelijke song, opgewekt voortstappend (door de regen). Getekend door innemende zang en een mooi arrangement met saxofoon en bijzonder welsprekende gitaar. Het is mooi om te horen dat Son of Han het net als Derringer ook allemaal kan zeggen in tweeënhalve minuut, maar wel op een geheel andere manier.

De nieuwe interpretatie van It’s Raining is eigenlijk een drievoudige: Son of Han nam ook een Nederlandstalige versie op – ook prima natuurlijk – en vroeg daarnaast Tessa van Vuren voor een animatievideo. In die clip staan dochter, schoonzoon en kleinkind van Hans Croon centraal. Beelden die mooi passen bij het eenvoudige liefdesliedje dat It’s Raining feitelijk is. En mooi aansluitend bij de voorliefde van Croon voor kinderlijke fantasiewerelden.

Rick Derringer blijkt inmiddels een Trumpfan en Jesusfreak, iets waar Son of Han geen weet van had. Het neemt niet weg dat de man een goede gitarist was met memorabele songs zoals It’s Raining, dat zowel in de originele versie als in de fijne remake van Son of Han vrolijk doet stemmen.