×

Nieuws

15 november 2022

Metropole Orkest wederom op de nominatie voor een Grammy

Geschreven door: WiM Redactie

Label: LEITER

Met het album Between Us… (LIVE), het erg fraaie album dat het Metropole Orkest maakte met sitarspeelster Anoushka Shankar, heeft het orkest maar weer eens een nominatie voor een Grammy gekregen. Het Nederlandse orkest, in dit project gedirigeerd door Jules Buckley, die ook het leeuwendeel van de arrangementen voor zijn rekening nam, zit vol in het zicht als het om Grammys, de prestigieuze Amerikaanse muziekprijs, gaat.

Dirigent Jules Buckley vindt het geweldig dat het Metropole Orkest opnieuw kans maakt op een Grammy Award. Het orkest heeft dinsdagavond te horen gekregen dat het deze keer kans met Between Us… (LIVE) maakt in de categorie Best Global Music Album.

“Het is een project waar we veel liefde in hebben gestopt”, aldus Buckley. “Mensen van buiten de klassieke wereld zien deze projecten niet altijd als iets virtuoos of complex, maar dit is dat echt. Iedereen in het orkest heeft zich een slag in de rondte gespeeld om de juiste noten te raken, om het zo op het hoogste artistieke niveau te krijgen.”

Buckley is naar eigen zeggen dan ook erg trots op de nominatie, alweer de 23e die het Metropole Orkest tot nu toe kreeg. “Oh echt? Dat wist ik niet eens”, reageert hij. “De erkenning van de nominatie is geweldig, alles wat daar nog bovenop komt is een bonus. Ik zie dit vooral als een bevestiging van de geweldige dingen die we met het orkest doen.”

Foto Anoushka Shankar : Tim van Veen