×

Nieuws

28 januari 2013

InnerAct en de ode aan Simeon ten Holt

Geschreven door: WiM Redactie

Het stuk Canto Ostinato kennen we allemaal, een compositie met eeuwigheidswaarde. Nu Simeon ten Holt kortgeleden is overleden, is het werk opnieuw actueel. Voor InnerAct is dit stuk echter de reden van hun bestaan. InnerAct is namelijk een audiovisuele performance met het revolutionaire muziekstuk Canto Ostinato als muzikaal vertrekpunt. Gwyneth Wentink (harp), Wouter Snoei (elektronica) en Arnout Hulskamp (visuals) voeren deze bewerking uit op diverse locaties in Nederland; in musea, op vooruitstrevende audiovisuele festivals en in klassieke concertzalen.

Deze cross-over productie is een audiovisuele beleving waarbij de drie kunstenaars op het podium met hun instrument en zelf ontwikkelde software op elkaar reageren en bepalen wie, volgens de codes van Canto, de lead neemt. Interactie en improvisatie staan centraal; dat is de vrijheid die de componist de musici heeft meegegeven. Mede door het repetitieve karakter en de meditatieve uitwerking linkt InnerAct met hedendaagse dancemuziek.

Niet alleen brengt InnerAct op het label EtceteraNow deze audiovisuele performance uit, maar InnerAct was op 24 januari ook live te zien in het Stedelijk Museum op 24 januari! Vanweg het grote succes aldaar is het gehele project nu ook geboekt voor het 5 Days Off Festival in Paradiso op 9 maart 2013!