×

Nieuws

02 januari 2024

In de gaten houden: Waterproov

Geschreven door: WiM Redactie

Waterproov bestaat uit Lara Rogiers en Rosi Van Eetvelde. De Lokerse band werd in 2018 opgericht als coverband maar begon al in 2019 met het schrijven van eigen materiaal. Waterproov nam de afgelopen zomer vol toewijding de eerste ep op: Ode aan ons. Het duo zal de vier nummers van deze ep via drie releasemomenten met de wereld delen.

In december lichtte Waterproov een eerste tipje van de sluier op met het uitbrengen van Overal. Die single, handelend over een diepe vriendschap, kan gerust veelbelovend worden genoemd. ‘Wij zijn bondgenoten, jij kent de kreukels in mijn papier’ is een van de memorabele schetsen binnen het lied. Het is interessant om te horen dat Waterproov met hemelse, ijle duozang en akoestische gitaar, aangevuld door spaarzame keyboards en beats, een lied weet te maken dat net even meer prikkelt en overtuigt dan zoveel andere songs die op vergelijkbare wijze tot stand komen. De ritmiek en dosering in de zang van het duo varieert en verrast en gaat op deze wijze mooi in gesprek met de gitaar. De inventieve vocale en muzikale uitwerking laat horen dat Waterproov net even verder gaat in het smeden van songs.

Op 12 februari zal Waterproov het nummer Oogcontact prijsgeven. 30 maart is tenslotte de datum dat de ep Ode aan ons in zijn geheel beschikbaar is. Dan zijn ook de andere songs, (On)verbloemd en Oorsprong, online te beluisteren.