×

Nieuws

07 september 2022

In de gaten houden: Marathon

Geschreven door: WiM Redactie

Label: V2 Records

Marathon

Marathon beweegt zich al enkele jaren door de Amsterdamse underground; ruim twee jaar aan opgekropte frustratie heeft de band naar de oppervlakte gedreven. Frustraties over alledaagse, matige momenten zoals avondeten uit de magnetron en tv-kijksessies rond het middaguur. Frustraties over de ontwrichte samenleving, waarin mensen steeds vaker tegenover elkaar komen te staan en jongeren zwemmen in een zee van eenzaamheid, woningnood en verloren ambitie.

De post-punkband – bestaande uit Lennart van Hulst, Kay Koopmans en Nina Lijzenga – speelde al in Paradiso en de Melkweg. Ook het SkateCafé, Slachthuis, Garage Noord en Le Guess Who? moesten aan de live-explosie genaamd Marathon geloven.

Begin september verscheen de eerste single Age. Een onontkoombare, spannende track. Doorleefde praatzang, bezwerende ritmiek, aangevuurd door noise-erupties. Geen vrolijke luchtigheid maar met genoeg energie en perspectief om vooruit te blijven kijken.

Vanaf 10 september draait Marathon mee met de Popronde en is de band dus overal in het land te zien en horen. Bovendien tekende Marathon onlangs een platencontract bij V2 Records. Ongetwijfeld levert dat volgend jaar een ep of album op. We zijn erg benieuwd.