×

Nieuws

16 november 2023

De populaire lijst die echt anders is en blijft : Snob 2000

Geschreven door: WiM Redactie

Voor de twaalfde keer organiseert OndergewaardeerdeLiedjes.nl de alternatieve eindejaarslijst. Dit levert al jaren een veelzijdige lijst op; van dEUS tot Dream Theater, van Eefje de Visser tot Echo & The Bunnymen, van Frank Zappa tot Fontaines D.C., van Nick Cave tot Nina Simone, van Rammstein tot Radiohead en van Urban Dance Squad tot U2.

Alle genres zijn vertegenwoordigd en elk jaar een gegarandeerde nieuwe nummer #1. Voormalig lijstaanvoerders waren Porcupine Tree, dEUS, The War On Drugs, Radiohead, Arcade Fire, Queens Of The Stone Age en Bruce Springsteen.

 Ondanks de wat bedenkelijke naam Snob 2000 (alsof echt interessante muziek alleen voor snobs is…) en de term ondergewaardeerde liedjes (door wie dan?) steunen wij van Written in Music het alternatief van harte. En we zijn niet de enige: Elk jaar krijgt de Snob 2000 tussen de 60.000 en 75.000 stemmen.

De keuzelijst bestaat dit jaar uit bijna 7.250 liedjes. De stembus is geopend van 18 tot en met 28 november, want de luisteraars bepalen wat er gedraaid gaat worden! En dat kan via www.snob2000.nl en www.pinguinradio.com. Er kan op 20 songs uit de keuzelijst gestemd worden en er zijn 5 vrije keuzes mogelijk.

De lijst wordt net als voorgaande jaren, integraal uitgezonden door Pinguin Radio, van 18 tot en met 31 december. Overdag van 7 tot 7, en op Oudjaar tot middernacht.