×

Nieuws

07 juni 2020

Bob Mould kondigt nieuw album aan met overweldigend American Crisis

Geschreven door: WiM Redactie

Label: Merge Records

De aankondiging van zijn nieuwe album Blue Hearts, dat zal verschijnen na de zomer op 25 september, is voorafgegaan aan een single die er gelijk alweer verschrikkelijk naar doet uitzien. American Crisis laat Bob Mould horen in een furieuze drive en met een tekst die er bepaald niet omheen draait.

Blue Hearts is de opvolger van het vorig jaar verschenen en ijzersterke Sunshine Rock dat terecht hoog in onze jaarlijst belandde. De enorme energie, mede vormgegeven door bassist Jason Nurducy en drummer John Wurster, gecombineerd met luisterrijke melodieën die dat album kende, wordt met nog meer energie voortgezet op de eerste single American Crisis.

De meer dan duidelijke tekst die de song kent wordt gedreven over de huidige Amerikaanse politiek. In reflectie naar de jaren tachtig waarin Mould niet alleen met zijn band Hüsker Dü de wereld over raasde maar waar het verontrustende beleid van president Ronald Reagan het wereldbeeld bepaalde. Niet zo extreem als Trump nu, maar toch…

Zoals Mould het zelf zegt: “American Crisis is a tale of two times. Past Time and Present Time. The parallels between 1984 and 2020 are a bit scary for me: telegenic, charismatic leaders, praised and propped up by extreme Evangelicals, either ignoring an epidemic (HIV/AIDS) or being outright deceitful about a pandemic (COVID-19).”

I’s never thought I’d see this bullshit again
To come of age in the 80ies was bad enough
We are marginalized and demonized
I watched a lot of my generation die

Blue Hearts komt op 25 september via platenlabel Merge uit en zal in een eerste speciale, zogenaamde, tri-color editie op vinyl verschijnen. Natuurlijk ook op gewoon zwart vinyl en cd.

Lees meer over Bob Mould, Hüsker Dü & Sugar in onze special