×

Nieuws

26 november 2014

Asgeir’s In The Silence nu ook als deluxe 3CD

Geschreven door: WiM Redactie

Label: One Little Indian

Er komt deze week een gelimiteerde deluxe editie van Asgeirs succesdebuut uit. De Engelse versie van het album, In The Silence getiteld, riepen wij van Written uit als beste album van 2014.

Nadat Asgeir eerst in IJsland de debuutsuccessen van Björk en Sigur Ros had verpulverd met een IJslandse versie van het album kon een Engelse versie niet uitblijven. John Grant werd gevraagd de songs naar het Engels te vertalen en hij deed vervolgens zelf ook op de Engelse versie van het album mee. Toen deze versie einde vorig jaar uitkwam bleek deze ook in de rest van Europa een groot succes. Afgelopen jaar wist Asgeir met zijn muzikanten vervolgens het publiek met fraaie zaaloptredens en op de festivals verder te imponeren.

Omdat een nieuwe album nog niet in zicht is (het lange touren heeft er bij Asgeir flink ingehakt) heeft zijn platenlabel daarom nu een deluxe editie van zijn debuut uitgebracht. De (gelimiteerde) deluxe Edition 3CD bevat de IJslandse versie van het album (Dyrd I Daudathogn), de Engelse versie (In The Silence) plus een derde schijf met rarities en niet eerder uitgebracht materiaal, inclusief de Nirvana cover Heart Shaped Box (die hij bijvoorbeeld ook op Into The Great Wide Open speelde) en remixes van King and Cross door Dot Major (London Grammar) en Liam Howe.