×

Concert

13 september 2014

The Doots overtuigt in Gigant, Popronde wacht

Geschreven door: Natalie Polman

The Doots. Een Apeldoornse indierockband (Denk Kensington, A Polaroid View en MakeBelieve) die vanaf de oprichting in 2009 al liet zien en horen potentie te hebben een grote band te kunnen worden. Na het winnen van lokale bandwedstrijd Plugged! in januari 2010 – het allereerste optreden van de band – ging de band een rumoerige tijd tegemoet. Vergelijkingen met eveneens Apeldoornse band Yellow Pearl (tien jaar geleden meegedaan aan Nationaal Songfestival) werden gemaakt, voorprogramma’s van onder andere The Deaf en The Medics werden verzorgd, bandleden kwamen en gingen, EP’s werden uitgebracht (The Sound Of Love in 2011 en Hit The Road in 2013), luisteraars van Radio2, 3FM en Radio538 leerden ze kennen en Eric Corton’s Cortonville pikte ze op.

Gisteravond stonden de nu vijf leden van The Doots (zanger Jeffrey Hendriks, gitaristen Sander van Eldik en Tomas Luyke, bassist Jeff Bolink en drummer Patrick Nuesink) in een halfvolle Gigant. Samen met de Epenaren van Orange Fox. Het is al snel duidelijk voor wie de meesten zijn gekomen: The Doots.

Na een prima set van Orange Fox – exact dezelfde bandopstelling en soortgelijke zomers zwoele poprockliedjes – is het tijd voor een clipprimeur: nieuwe single Anywhere – het eerste nieuwe liedje sinds de tweede EP – ziet het daglicht. De clip ziet er strak en professioneel uit en het liedje klinkt als het beste werk dat de band tot nu toe afleverde. Groot applaus en ‘wauws’ vullen de popzaal.

De band speelt alle liedjes van Hit The Road EP, nummers Together en Sarah, twee ‘oudjes’ en publieksfavorieten, die opvallend goed uit de verf komen, een niet al te originele cover (Instant Karma van John Lennon) en behalve single Anywhere ook Light, een afwijkend liedje dat de dag ervoor af was (!) maar daarom niet minder goed. Zanger Jeffrey maakt van tevoren excuses vanwege zijn stem, die niet in beste conditie schijnt te zijn. Zijn heesheid blijkt echter te zorgen voor een extra laagje op zijn toch al warme stem.

Vanaf deze maand speelt de band in diverse steden tijdens de Popronde. Gaat dat horen. Check thedoots.nl

https://www.youtube.com/watch?v=mkTZhhh0JUM