×

Concert

09 maart 2012

Sleigh Bells blaast de Melkweg op

Voor iedereen die helemaal weggeblazen is door Reign Of Terror, het nieuwe album van het Amerikaanse duo Sleigh Bells, was er gisterenavond de gelegenheid om in de Melkweg tijdens het 5 Days Off festival, de nieuwe songs live te horen.

De hippe jonge Britse band Charli XCX gaf om 21.00 het startschot voor een bijzonder vermakelijke avond. Deze 19 jarige zangeres, wiens echte naam Charlotte Aitchison is heeft het vermogen om zowel mainstream pop luisteraars als indie liefhebbers voor zich te winnen. Dansbare 80ies synthpopliedjes, met een rauw en donker randje. Verdomd lekker.

De overtreffende trap kwam natuurlijk uit de handen van Alexis Krauss en Derek Miller. Met een muur van Marshall speakers, Charvel en Jackson gitaren is de vette knipoog naar glammetal acts overduidelijk. Live krijgen ze versterking van tweede gitarist Jason Boyer, om de muur aan geknepen distortion nog meer body te geven. De band opent natuurlijk met het overdonderende True Shred Guitar. Vanaf de eerste tonen is het vrij duidelijk dat alles draait om Alexis. Met haar geweldige looks en dito uitstraling zet ze in no-time de zaal in vuur en vlam en trekt ze alle aandacht naar haar toe. Dat wordt helemaal duidelijk bij de nummers waar Derek en zijn gitaarmaatje niet op het podium staan. Je mist ze ook niet omdat je naar haar blijft kijken

De nuances die op de albums mooi naar voren komen, verdwijnen live in de muur van beukende drumcomputers, samples en hakkende riffs. Dat maakt de muziek wellicht wat eendimensionaler, maar aan de andere kant blazen ze hierdoor wel het dak er af en geven ze waar iedereen voor komt. Een top show.