×

Concert

26 oktober 2015

Sleaford Mods + Sissy Spacek, Melkweg Amsterdam 23 okt

Geschreven door: Sicco Roukema

Een zeer vreemde combinatie. Sissy Spacek in het voorprogramma van Sleaford Mods. Muzikaal hebben de 2 acts totaal geen overeenkomsten. De band rond John Wiese (oa Sunn O))) maakt een extreem simpele vorm van grindcore. Weise speelt een basgitaar met 2 snaren en wordt bijgestaan door een drummer en een zanger / screamer. 20 minuten duurt het optreden en ongetwijfeld zijn er meer dan 30 songs doorheen gerost alleen heeft niemand ze kunnen onderscheiden.

Na hun optreden werd het podium helemaal leeggemaakt want het daaropvolgende Sleaford Mods heeft weinig nodig. Een stapel kratjes waar Andrew Robert Lindsay zijn laptop op kwijt kan en een mic voor Jason Williamson en ze kunnen loos. De oude zaal van de Melkweg is goed gevuld met een overdosis aan Britse passanten. Evening fucking cunts, we’ve got a full house. Dat soort uitspraken gaan er in als zoete koek. Williamson gooit al zijn testosteron er uit, staat zijwaarts naar het publiek toe en lijkt last van een aantal tics te hebben. Andrew staat met grote ogen te genieten, zingt voor zichzelf wat mee, beweegt wat op de muziek met zijn ene hand in zijn broekzak en met zijn andere hand een flesje drinken vasthoudend. Het lijkt of de twee mid veertigers zo uit Shameless zijn weggelopen.

Zo eenvoudig kan muziek zijn. Muzikaal is het zo rauw als het maar kan. Andrew spuwt zijn sociaal bewogen teksten en zijn onvrede over de moderne Britse maatschappij, met extreem veel intentie uit over de rudimentaire beats . Een straatpoëet en een working class hero. De podiumpresentatie is even sober als de muziek zelf. What you see is what you get. Van de Britse pubs naar de grote zalen. Key Markets kwam in Engeland op nummer 11 binnen. Maar een groot podium is niet aan de heren besteed. Die ruimte hebben ze niet nodig. Maar het publiek pakken ze met gemak ik met songs zoals Jolly Fucker, Jobseeker, Face To Faces, No One Bothered.