×

Concert

04 april 2016

Monster Truck is klaar voor het grote werk

Geschreven door: Sicco Roukema

Label: Mascot Records

zanger

Een uitverkochte show in de Melkweg slechts een maand na de release van je tweede album. Niet verkeerd en het is niet de enige uitverkochte show van Monster Truck op hun Europese tour. Bij WiM waren we bijzonder te spreken over Sittin’ Heavy en voordat we de band gaan zien op de grote festivals, waren we vanavond uitverkoren om ze te zien op het kleine podium in de Theater zaal van de Melkweg. De band komt uit op Mascot Records, het label dat ook Black Stone Cherry en Zakk Wylde onder de hoede heeft. Kwaliteit hardrock met een vette Southern saus.

IMG_gitarist

Monster Truck liet vanavond zien dat ze gretig zijn. Af en toe een bedankje en je kon duidelijk zien dat ze aan het genieten waren van het enthousiaste publiek, maar het waren de riffs die ze het werk lieten doen. En die heeft Monster Truck in overvloed. Natuurlijk lag de nadruk op Sittin Heavy met songs als Why Aren’t Youy Rocking?, Don’t Tell Me How To Live en She’s A Witch gaat het dak er af. Jeremy Widerman zijn vingers vliegen over de hals en zijn aanslag is hard. Wat een feest om die gast over het podium te zien vliegen. De band heeft geen opsmuk nodig. De goudeerlijke hardrock gaat er bij iedereen in als koek. Als de band gas terugneemt, zoals bijvoorbeeld met het geweldige Black Forrest, of de toegift For The Sun bezorgen ze iedereen kippenvel momenten.

Het kan niet anders dan dat Monster Truck gaat knallen dit jaar. Ze verdienen het dubbel en dwars. Maar wat zijn wij blij dat we ze nog op een klein podium hebben gezien en op 5 cm afstand van de band mee hebben staan brullen met Things Get Better. En beter als vanavond gaat het niet gauw meer worden.

IMG_2720