×

Concert

08 juli 2014

Fotoregistratie: De Wereld Draait Buiten 2014

Geschreven door: Bert Vethaak

• fotografie door Bert Vethaak

Afgelopen zondag stond de 2e editie van De Wereld Draait Buiten gepland op het terrein van de Westergasfabriek in Amsterdam. Zoals bekend komt DWDB voort uit het televisieprogramma De Wereld Draait Door met Mathijs van Nieuwkerk als presentator. Het idee van dit festival ontstond nadat het tv programma in de Gashouder een gastcollege organiseerde met als spreker Prof Dr Robert Dijkgraaf. Dit college was binnen een mum van tijd uitverkocht en naar de uitzending keken 2 keer 1 miljoen mensen.

Net als in de 1e editie kwamen in deze editie alle facetten van het tv programma aan bod. Zo waren er sprekers zoals Prof Dr Robert Dijkgraaf, Joost Zwagerman, Herman Pleij en Prof Dr Eric Scherder, was er humor met schrijver Nico Dijkshoorn en cabaretier Pieter Derks en kon je je laten knippen en scheren door de heren van Schorem. Maar natuurlijk staat het overgrote deel van het overvolle programma in het teken van de muziek. En ook daar was voor iedereen wel wat te vinden. Op het grote (buiten) podium werd er afgetrapt door klassiek violiste  Liza Ferschtman ondersteund door het Concertgebouw Kamerorkest, gevolgd door De Jeugd van Tegenwoordig, Blaudzun, Selah Sue en afsluiter Paolo Nutini. In de diverse binnen locaties kon men luisteren naar de Guilty Plesures van Michael Prins, Jett Rebel, Mister & Mississippi en Douwe Bob, terwijl er volledige optredens waren van onder andere Kelis, Moss, Michael Kiwanuka, Tangerine, Giels Singersongwriters en Zo! Gospel Choir ft. Shirma Rouse.

Helaas werkte het weer vanaf het begin van de avond niet erg mee en kwam het met tijd en wijle met bakken uit de lucht. We hebben het festival dit jaar in mooie foto’s verpakt.