×

Concert

06 oktober 2014

Colin Blunstone Live in P3

Geschreven door: Bert Vethaak

• fotografie door Bert Vethaak

Inmiddels is hij 69 jaar jong en zit hij 50 jaar ‘in het vak’. Colin Blunstone heeft vanwege zijn 50 jarige jubileum op 19 september jl een nieuw album uitgebracht met de titel Collected. Op dit album staan 60 liedjes uit deze 50 jaar verzameld. En deze verzameling bestaat uit liedjes van The Zombies, zijn hits met The Alan Parsons Project en andere projecten waaraan ui zijn stem heeft geleend, maar natuurlijk ook uit zijn solo tijdperk. En in het kader van deze release deed Blunstone de afgelopen week Nederland aan voor een 5-tal concerten. Het afsluitende concert vond zondagavond plaats in Pop- en Cultuurpodium P3 in Purmerend.

Even na half acht komt de band het podium op, onmiddellijk gevolgd door een verlegen ogende Blunstone. Maar van deze eventuele verlegenheid is niets meer te merken als opener She Loves The Way wordt ingezet. Wat volgt is een, inclusief kleine pauze, ruim 2 uur durend programma vol hits uit de afgelopen 50 jaar waaraan Blunstone op een of andere manier aan verbonden is. Zo vertelde hij onder andere dat het nummer Wild Places van Duncan Browne op de setlist stond omdat hij ooit met Browne een appartement heeft gedeeld en zij toen dat nummer regelmatig speelde. Totaal passeren 24 nummers de revue, waarbij grote hits als What becomes Of The Broken Hearted, Don’t Believe in Miracles, Wonderful , Old And Wise en She’s Not There natuurlijk niet ontbreken.

Blunstone heeft deze avond onomstotelijk bewezen nog steeds over een fabelachtig stemgeluid te beschikken. De beroemde hese stem is nog steeds aanwezig en liet nergens een steekje vallen. Al viel het wel op dat bijvoorbeeld bij het gebruik van de kopstem een hapje extra lucht noodzakelijk was. Maar ach, mag het? De ruim 400 aanwezigen hebben in ieder geval volop genoten!

Set 1:

 1. She Loves The Way
 2. What becomes Of The Broken Hearted
 3. Wild Places
 4. Don’t Believe in Miracles
 5. Any Other Way
 6. So Much More
 7. Caroline Goodbye
 8. Track Of My Tears
 9. Turn Your Heart
 10. Levi Stubbs
 11. Though You’re Far Away
 12. Say You Don’t Mind

Set 2:

 1. Wonderful
 2. Beginning
 3. Keep The Curtains Closed
 4. Dancing In The Starlight
 5. Misty Roses
 6. Andorra
 7. Planes
 8. Time Of The Season
 9. Old And Wise
 10. She’s Not There

Encore:

 1. Just Out Of Reach
 2. I Want Some More