×

Concert

27 september 2010

Beth Hart in de Amstelkerk

Geschreven door: Richard Verbrugge

Label: Mascot

Op vrijdagavond 24 september verzamelden zich circa 100 genodigden voor een showcase van Beth Hart. In de kleine, sfeervolle houten Amstelkerk gaf Hart een voorproefje van haar nieuwe album My California dat begin oktober verschijnt. Kort na 21:00u nam Hart plaats achter de Steinway vleugel en vertelt dat haar nieuwe plaat haar meest persoonlijke is. Er staat louter persoonlijke ontboezemingen op die ze al een tijdje kwijt wilde.

Het publiek geeft gehoor aan de oproep om als hippies in een kring te gaan zitten waarna Beth begint met haar nieuwe single Love Is Calling. Ze is prima bij stem en geniet zichtbaar van haar rol in het middelpunt. Ze speelt drie bekende liedjes en drie nieuwe nummers. Elk nummer wordt vooraf gegaan door een verhaaltje over de achtergrond van het nummer. Zo blijkt Sister Heroine te gaan over haar zus Sharon die aan drugs overleed en Love Is The Hardest zo’n  beetje de rode draad van haar leven. Als een toeschouwster tijdens de aankondiging van laatstgenoemd nummer in tranen uitbarst, springt Hart op en omhelst het weemoedige schepsel en vertedert met die actie het hele publiek. Hart heeft het hart dus nog steeds op de juiste plek.

Na zes nummers is de koek op, maar haar boomlange echtgenoot Scott -de man kan zo in een vikingfilm- moedigt haar aan een toegift te spelen. Dat wordt Weight Of The World, een liedje over haar nieuwe verhouding met haar ouders. Tijdens deze showcase wordt eens te meer duidelijk dat alles bij Beth Hart draait om integriteit. Een geslaagd voorproefje.