×

Recensie

Pop

18 november 2011

Wannabeastar

Wannabeanalbum

Geschreven door: Edgar Kruize

Uitgebracht door: STRF

Wannabeanalbum Wannabeastar Pop 3 Wannabeastar – Wannabeanalbum Written in Music https://writteninmusic.com

Het beoordelen van een album als dit van Wannabeastar is altijd een lastige klus. Want hoe beoordeel je een album dat eigenlijk niet is gemaakt om thuis in de huiskamer tot je te nemen, maar waarvan de muziek beter tot zijn recht komt tijdens een dampend avondje uit?

Vorige week verscheen Wannabeanalbum als digitale release op het Strfckr Rcrds label. Fysieke exemplaren zijn te koop op de releaseparty die 25 november plaatsvindt in de Sugar Factory in Amsterdam, als onderdeel van de Barkersbar in samenwerking met Boemklatsch. En dat is ook het beste podium voor het gros van dit werk waarschijnlijk. Want de 16 tracks balanceren op het randje van tal van genres. Beetje electro, punk attitude, poppy inslag, flinke vleug rock, her en der een snufje techno. Je kan horen dat Wannabeastar een veelgevraagd DJ in de hedendaagse avant-garde club scene (ze stond eerder dit jaar in de Titty Twister op Lowlands bijvoorbeeld) en heel goed werkt wat goed werkt op de dansvloer. Van het minimalistische maar aanstekelijke Need A Man (Dumb Dumb) tot het springerige en (punk)poppy PartyParty en van clubstamper Take It Off tot het gekke en met computerspelletjeseffecten volgepropte Game. Je kan er wat mee op een avond uit.

Echter, neem je het op een doodgewone doordeweekse dag tot je, dan is het net alsof je naar de foto’s kijkt van een fantastisch feest en je jezelf realiseert dat de magische tijd die je had ook gepaard is gegaan met een wel heel erg verlopen kop en behoorlijk wezenloze blik. De foto heeft de magie van de nacht niet weten te vangen. Sterker nog, hij doet er afbreuk aan. Wat er in het geval Wannabeastar muzikaal overblijft is overigens nog prima te pruimen. Veel leuke geluidjes, speciale effecten die even een glimlach op de mond toveren en zeker her en der leuke, originele vondsten. Maar juist nuchter aan de koffie valt tussen die muziek ook de absolute leegte van de teksten op en vooral de niet heel overtuigende Engelse uitspraak daarvan. Dat gaat na verloop van tijd zelfs een beetje irriteren. Dus tsja, hoe beoordeel je dit als recensent? Want Wannabeanalbum zal ook helemaal niet gemaakt zijn voor een doordeweekse dag bij de koffie terwijl je uitgebreid naar de teksten gaat zitten luisteren. Het is een album voor het weekend, op te zetten nadat je al enkele versnaperingen tot je hebt genomen en om er vervolgens lekker op los te gaan. Maar ja, in die toestand zijn dan weer geen recensies te schrijven…

Tracks op Wannabeanalbum

 1. Weekend
 2. Ambitious Girl
 3. I Need a Man (Dumb Dumb)
 4. Wanna Wanna
 5. Fire on Me
 6. Party Party
 7. Loverboi
 8. Take It Off
 9. Game
 10. 20th Century
 11. DIKZO
 12. Poop in Your Face
 13. Devils
 14. Suicide Chicken
 15. Butterbaby
 16. Cat