×

Recensie

Metal

28 mei 2011

Twisted Tower Dire

Make It Dark

Geschreven door: Carl Puhl

Uitgebracht door: Cruz Del Sur Music

Make It Dark Twisted Tower Dire Metal 3 Twisted Tower Dire – Make It Dark Written in Music https://writteninmusic.com

De Amerikaanse heavy metalband met de schier onmogelijke naam Twisted Tower Dire heeft zichzelf ten doel gesteld om True Heavy Metal te spelen. De band is in 1995 opgericht en heeft ondertussen aardig wat platen uitgebracht. Hun toenmalige zanger is in Februari 2010 overleden bij een motor ongeval. Op hun nieuwe CD Make It Dark neemt Jonny Aune de vocalen waar.

Deze CD bevat nogal vrolijke en oubollig aandoende metal. Dat zal niets te maken hebben met de band, want die doet stinkend zijn best. De bandleden geven stuk voor stuk meer dan 100%; het zijn per slot van rekening Amerikanen. Volledig overtuigd van hun kunnen worden de nummers op mij afgevuurd; vol enthousiasme en overgave wordt hier heavy metal gespeeld. De missie van de band is duidelijk, of zoals voormalig vocalist Tony Taylor het al zei: “We want to play loud metal music, but giving off a good lyrical meaning.”

De muziek doet nog het meest denken aan een Amerikaanse versie van Iron Maiden; een band die tegenwoordig ook oubollig en zelfs achterhaald klinkt. Dat heeft eerder te maken met mijn smaak die is veranderd, dan met de band zelf. In de jaren tachtig was Iron Maiden voor mij de beste band ter wereld. Deze band doet nog steeds wat ze toen ook deden; heavy metal muziek maken. Ondertussen ben ik veranderd en ligt mijn muzikale voorkeur ergens anders. Dat neemt niet weg dat ik Twisted Tower Dire waardeer om hun enthousiasme en authenticiteit. Het lijkt me een behoorlijke klus om tegenwoordig goeie heavy metal te spelen. Mij lijkt dat alles al gedaan is, maar deze band bewijst het tegendeel. Met een frisse kijk op het genre en een weergaloos respect voor de traditie’s van het genre heeft Twisted Tower Dire met Make It Dark een overduidelijk heavy metal juweeltje gecreëerd.  1. Mystera
  2. Snow Leopard
  3. The Stone
  4. Make It Dark
  5. White Shadow
  6. The Only Way
  7. Torture Torture
  8. Beyond The Gate