×

Recensie

Pop

20 maart 2012

The Secret Love Parade – Mary Looking

Mary Looking Ready

Geschreven door: Ewoud Assen

Uitgebracht door: Snowstar

Mary Looking Ready The Secret Love Parade Pop 4 The Secret Love Parade – Mary Looking Read Written in Music https://writteninmusic.com

Als je na De Wereld Draait Door, Noorderslag of Paradiso nog niet in aanraking bent gekomen met de dames van The Secret Love Parade wordt het tijd om snel handjes te gaan schudden. Op het tweede album Mary Looking Ready hoor je electropop, een orgel en saamhorige zang samensmelten tot een geluid waar je wel relaxt en vrolijk van moet worden!

The Secret Love Parade bestaat uit Janna Coomans en Aino Vehmasto. Na elkaar te hebben leren kennen op 15-jarige leeftijd zijn ze samen een tijdje de wereld rond getrokken om vervolgens in Amsterdam te gaan wonen en liedjes te gaan schrijven. Is het niet voor henzelf, dan wel voor de muziekliefhebber een goede beslissing. Het tweetal weet in een dik half uur 12 fijne liedjes ten gehore te brengen die hoe dan ook een positieve invloed op het humeur te weeg brengen.

Muzikale referenties vind je bij bands als Beach House en vooral Kings Of Convenience. In het bijzonder Plastic In Plastic, wat gelijk 1 van de beste liedjes van het album is, en Our Lucky Girl zijn tracks die aan de Scandinaviërs doen denken. Gelaagde electropop die vrolijkheid brengt, maar tegelijkertijd iets relaxt houdt. Je gaat lekker meedeinen. De nummers kenmerken zich door de opbouw met een helder gitaarloopje om vervolgens ondergedompeld te worden in electro zonder dat ze er in verdrinken.

Mary Looking Ready is een plaat die het goed zal doen op een zonnige middag in het park, maar ook prima als loungemuziek kan dienen bij een drankje en een hapje. Zelden wordt een deel van de plaat overheersend en misschien zijn de nummers daarom ook niet heel uitgesproken. Het gevolg hiervan is dat er geen echte hits opstaan, maar dat neemt niet weg dat het een erg fijne plaat. Puntje van kritiek? Laat het de volgende keer wat langer dan een dik half uur duren. Hier willen we meer van horen!

Tracklisting Mary Looking Ready:

 1. NYE
 2. Second Thoughts
 3. The Victorians Are Here
 4. Leggy Blond
 5. Pieces
 6. Plastic In Plastic
 7. Our Lucky Girl
 8. After School
 9. Sugar Party
 10. Limbo
 11. And Then It Backfired
 12. Mary Looking Ready