×

Recensie

Rock

08 maart 2013

The Delta Saints

Death Letter Jubilee

Geschreven door: Björn Groenen

Uitgebracht door: Dixiefrog

Death Letter Jubilee The Delta Saints Rock 3 The Delta Saints – Death Letter Jubilee Written in Music https://writteninmusic.com

Of The Delta Saints zich onderscheiden van andere southern-rock formaties? In een beperkte mate, maar niet overtuigend. Zoals vanzelfsprekend zijn ook op Death Letter Jubilee ronkende resonator gitaren, een snijdende harmonica en rauwe vocalen te horen. Wat deze vijfmansformatie daarmee doen, is echter niet bijzonder.

De boys die oorspronkelijke roots hebben uit de buurt van Louisiana en de Mississippi Delta, stonden eerder in Paradiso en kwamen vorig jaar nog op de internationale televisie tijdens het Duitse toonaangevende muziekprogramma genaamd Rockpalast. Dan krijg je toch een aantrekkelijke verwachting van zo’n swamp-rock band? Schijn bedriegt, want The Delta Saints is geen band die een zeldzame indruk achterlaat met hun album Death Letter Jubilee. In diverse media worden The Delta Saints zelfs vergeleken met Aerosmith. Daar is absoluut geen sprake van, hun muziek lijkt daar niet eens op.

Het enige punt wat op het swamp-blues album Death Letter Jubilee deugt, is dat het muzikaal enigszins eersterangs klinkt. Voor een groot percentage luisteraars geeft dat gegeven natuurlijk al voldoening. Maar het grootste probleem is echter bij deze heren dat ze zo te horen nog maar weinig levenservaring hebben (correct me if I’am wrong). Tracks klinken oppervlakkig en bevatten nauwelijks emotionele waarde. Death Letter Jubilee is een luchtig album dat weinig tot beperkte diepgang heeft.

Dat er in hun biografie volop geschreven wordt over die ruige southern-rock, is te verklaren. Maar de luisteraar wordt met geen enkele track getrakteerd op voortreffelijke solomomenten. Vooruit, één keer bescheiden tijdens Drink It Slow. Maar daarmee overtuig je niet. Op dit punt mag op het volgende album toch wel verandering in komen. Het is simpelweg niet opwindend en aantrekkelijk genoeg.

Death Letter Jubilee is een redelijk vermakelijk album geworden met daarop tracks die de bandleden teveel willen bewerken totdat ze naar southern-rock klinken. Deze roots tracks hoor je bij wijze van spreken in één keer zonder geschreven teksten of akkoorden te spelen. The Delta Saints zijn daar simpelweg te gemaakt voor. 1. Liar
 2. Chicago
 3. Death Letter Jubilee
 4. Jezebel
 5. Boogie
 6. Out to Sea
 7. Sing to Me
 8. Drink It Slow
 9. From the Dirt
 10. The Devil's Creek
 11. River
 12. Old Man
 13. Jericho