×

Recensie

Roots

28 februari 2014

The Allman Brothers Band –

Play All Night: Live At The Beacon Theatre 1992

Geschreven door: Bert Vethaak

Uitgebracht door: Sony Music

Play All Night: Live At The Beacon Theatre 1992 The Allman Brothers Band Roots 4 The Allman Brothers Band – Play All Night: Live At The Beacon Theatre 1992. Written in Music https://writteninmusic.com

In 1969 richtten de 2 broertjes Duane en Greg Allman, na wat eerdere pogingen onder andere namen, een nieuw bandje op en noemde dat  The Allman Brothers Band. Na een paar kleine onderbrekingen en behoorlijk wat personele wijzigingen hebben 2 belangrijke huidige bandleden een maand geleden besloten om aan het einde van 2014 te stoppen met deze band. Derek Trucks (TedeschiTrucks Band) en Warren Haynes (Gov’t Mule) zeggen het werk voor The Allman Brothers Band niet meer te kunnen combineren met hun eigen werk. Hun vertrek uit de band houdt waarschijnlijk in dat er na 45 jaar een einde komt aan deze Southern Rock en Bluesband. Opmerkelijk dat Epic/Sony Music een maand na deze bekendmaking een dubbel album van de band uitbrengt dat is opgenomen op 18 november 1992 in The Beacon Theatre, NY, met als titel Play All Night: Live At The Beacon Theatre 1992.

The Allman Brothers Band is een live band bij uitstek. Zo weten ze van elk nummer een feest te maken en eigenlijk is het 1 grote jamsessie wat de heren op de planken brengen. Waar de studio opnames een gemiddelde lengte hebben van 5 minuten rekken ze op het podium de nummers rustig uit tot meer dan 10 minuten. Zo zijn er vooral op de 2e disc uitgerekte versies te horen van Jessica (bij iedereen inmiddels wel bekend als de tune van het populaire autoprogramma Top Gear), Dreams, Whipping Post met als absolute uitschieter het bijna 21 minuten durende In Memory of Elizabeth Reed.

Bij het zien van de tracklist zou men kunnen denken dat deze nummers al eens eerder op plaat zijn uitgebracht. Dat klopt want op het live album An Evening With The Allman Brothers Band: First Set staan een aantal nummers van dit concert maar het merendeel van de nummers is nog nooit eerder uitgebracht. Het resultaat is een volledige registratie van dit concert. Proefondervindelijk is bewezen dat dit album het zeer goed doet in de auto. Bekeuringen zijn voor eigen rekening, want dat automatisch het rechtervoetje het pedaal wat dieper indrukt is onoverkomelijk.

Tracklisting Play All Night: Live At The Beaon Theatre 1992:

CD1:

 1. Statesboro Blues
 2. In Memory Of Elizabeth Reed
 3. Revival
 4. You Don’t Love Me
 5. End Of The Line
 6. Blue Sky
 7. Nobody Knows
 8. Low Down Dirty Mean
 9. Seven Turns
 10. Midnight Rider
 11. Come On In My Kitchen

CD2:

 1. Guitar Intro / Hoochie Coochie Man
 2. Jessica
 3. Get On With Your Live
 4. Dreams
 5. Whipping Post 1. Guitar Intro / Hoochie Koochie Man (Live)
 2. Jessica (Live)
 3. Get on With Your Life (Live)
 4. In Memory of Elizabeth Reed (Live)
 5. Revival (Live)
 6. Dreams (Live)
 7. Whipping Post (Live)