×

Recensie

Roots

04 november 2014

T. Rogers

Simple Life ft Keb' Mo'

Geschreven door: Bert Vethaak

Uitgebracht in eigen beheer

Simple Life ft Keb' Mo' T. Rogers Roots 3.5 T. Rogers – Simple Life ft Keb’ Mo’ Written in Music https://writteninmusic.com

Je hoort er niet veel van in het westen maar natuurlijk bestaat het; Oostblokblues. Maar heel af en toe komt er wat door. In dit geval het 4e, in eigen beheer uitgebrachte, album van de 6-koppige Hongaarse bluesband T. Rogers. Wellis waar is het album al in maart 2013 verschenen maar het is nu opgepikt door Cable Car Records , het label van Henrik Freischlader, om het ook in het westen van Europa meer onder de aandacht te brengen.

T. Rogers (de naam is ontleend van het Hongaarse woord troger dat, vrij vertaald levensgenieter betekend) is opgericht in 2004, brachten hun eerste album, Driven By The Blues, uit in 2006 en timmeren sinds dien in thuisland Hongarije, maar ook daar buiten, aardig aan de weg. Zo stonden ze al eens op bluespodia in België, Zwitserland, Italië, Luxemburg en Finland. Ook werden diverse nummers ingezonden naar diverse internationale songwritting competities en haalde het tot kwart-, halve- en zelfs finaleplaatsen (Goin’ Home Train).

Het laatste album, Simple Life,  is een mengelmoes van stijlen om aan alle wensen van de bandleden te voldoen. Merendeels van de nummers zijn toch wel bluesrock georiënteerd, maar een belangrijk stuk is toch ook wel gereserveerd voor akoestische nummers. Angeline, de Kevin Moore cover, waarop Keb’ Mo’ op zijn rephosonic meespeelt en zingt, en Mood For The Day zijn daar de voorbeelden van. Om de diversiteiten aan stijlen compleet te maken hebben we met Something Human een soort van popliedje maar horen we met het, ook akoestische, Sun On My Back country terug op het album. Vermeldenswaardig is de aardig uptempo uitvoering van de Elmore James cover It Hurts Me Too. De alles verbindende factor in deze mengelmoes is de Canadese harmonicaspeler Stew Hay, sinds 2010 bij de band. Met zijn spel weet hij al deze stijlen tot een aantrekkelijk luisterbaar album te maken.

Muzikaal hebben de mannen van T. Rogers een sterk album afgeleverd. Het album is live in de studio opgenomen en dat beloofd wat voor op het podium. Het is dus tijd dat deze band het laat horen op één van de Nederlandse podia.

Tracklisting Simple Life:

 1. Far And Slow
 2. Weary Road
 3. Gotta Go
 4. Angelina
 5. Something Human
 6. The Regula’s Blues
 7. Sun On My Back
 8. Mood For The Day
 9. It Hurts Me Too
 10. Sunshine Cold
 11. Simple Life