×

Recensie

Rock

19 juli 2013

Star & Dagger

Tomorrowland Blues

Geschreven door: Sicco Roukema

Uitgebracht door: Megaforce

Tomorrowland Blues Star & Dagger Rock 4 Star & Dagger – Tomorrowland Blues Written in Music https://writteninmusic.com

Star & dagger is een nieuwe formatie met ex White Zombie bassiste SeanYsuelt, gitariste Dava She Wolf (ex Cycle Sluts From Hell) en zangeres Von Hesseling. Op de plaat drumt Dustin Crops mee, maar hij maakt geen deel uit van de band. Live doen Dave Catching (Eagles Of Deathmetal) en Gene Trautman (QOTSA) mee. Niet misselijk dus allemaal.

Tomorrowland Blues is het debuut album en de band zet een portie vuige vintage blues hardrock neer met wat jaren 90 grunge invloeden. Von Hesseling is gezegend met een goeie stem, zuiver, maar met een randje. Een vleugje PJ Harvey, een beetje Nance Wilson en wat Cherie Curry. In My Blood (deze track verscheen eerder op 12” vinyl) opent het album zwaar met een lekkere gruizig klinkende gitaarrif a la Soundgarden, van Dava She Wolf. Zwaar en groovend. End Of Days gaat in die lijn verder, alleen uptempo. Een echt no -bullshit rocksong met een erg cool refrein. De loodzware monsters Selling My Things en Before It’s A Crime zijn ook het vermelden waard, vooral vanwege het donder basgeluid van Sean. En zo gaat de cd verder vol heavy riffs, old school metal, stoner, wat L7 en vooral, een heleboel vreugde. Want als er iets is wat deze plaat uitstraalt dan is het dat wel.

Afsluiter van de plaat Your Mama Was A Grifter heeft ook nog eens een hele coole video gekregen die de sfeer van de band goed weergeeft. Een grunge versie van Russ Meyer.

Zie de video Your Mama was A Grifter hier:  1. In My Blood
  2. End Of Days
  3. Tomorrowland Blues
  4. Freaktrain
  5. Selling My Things
  6. Sidewinding
  7. Before It’s A Crime
  8. Your Money
  9. Used To Me
  10. Your Mama Was A Grifter