×

Recensie

Rock

19 mei 2012

Slash featuring Myles Kennedy and The Conspirators

Apocalyptic Love

Geschreven door: Edgar Kruize

Uitgebracht door: Roadrunner

Apocalyptic Love Slash Rock 4 Slash featuring Myles Kennedy and The Conspirators – Apocalyptic Love Written in Music https://writteninmusic.com

Zo, da’s een hele mond vol, die bandnaam die voormalig Guns ‘n Roses gitarist Slash tegenwoordig hanteert. Je kan het beestje noemen hoe je wilt, uiteindelijk brengt hij met zijn vaste podiumbegeleiders op Apocalyptic Love een puik staaltje opzwepende hard- dan wel bluesrock dat de oren doet tuten, de armen doet zwaaien, de benen doet springen en de onderbuik doet krioelen.

Juist ja, dit is eigenlijk precies wat zijn oude band ook ooit deed en wat hij vervolgens daarna met zijn Slash’s Snakepit, solo en met Velvet Revolver ook voor elkaar kreeg. Je kan zeggen wat je wil van Slash, maar hij is typisch zo’n muzikant die niet voor meerdere eer en glorie van zichzelf speelt. Hij is muzikant, hij is gitarist. Hij wil gewoon spelen. Het is jammer dat hij met zijn meest succesvolle bands (Guns ’n Roses en Velvet Revolver) steeds weer te kampen had met een frontman wiens ego te groot is en die de muzikale liefde op de tweede plek heeft staan. Maar goed, in Alter Bridge frontman Myles Kennedy lijkt hij nu een meer stabiele zanger te hebben gevonden die hem kan bijstaan. Na zijn wat topzware vorige album – waarop hij werd bijgestaan door een keur aan gastzangers – ging Slash met Kennedy als frontman op tournee en die samenwerking beviel. Vandaar nu die belachelijk lange bandnaam.

Waar het titelloze album van Slash uit 2010 door de diverse gastzangers her en der een beetje bezweek onder de torenhoge ambities, draait het om het in een afschuwelijk lelijke (maar ergens wel passende) hoes gestoken Apocalyptic Love weer als vanouds om de lekkere riffs, ronkende solo’s en beukende bas en drums. Met zijn nieuwe band speelt Slash met net zo’n tomeloos enthousiasme als in zijn jonge jaren. Zo’n album dat gemaakt lijkt om lekker hard in de auto te draaien, maar wel met her en der wat muzikale verrassingen. Zoals het bijna flamenco te noemen intro van Anastacia en de zware metalen binnen Halo. Verder is het gewoon weer onvervalste en opzwepende hard- dan wel bluesrock die Slash al decennia maakt. Niet verheffend of vernieuwend, wel érg goed en superlekker.

Slash featuring Myles Kennedy and The Conspirators – Apocalyptic Love

 1. Apocalyptic Love
 2. One Last Thrill
 3. Standing In The Sun
 4. You’re A Lie
 5. No More Heroes
 6. Halo
 7. We Will Roam
 8. Anastasia
 9. Not For Me
 10. Bad Rain
 11. Hard & Fast
 12. Far & Away
 13. Shots Fired


 1. Apocalyptic Love
 2. One Last Thrill
 3. Standing In The Sun
 4. You're A Lie
 5. No More Heroes
 6. Halo
 7. We Will Roam
 8. Anastasia
 9. Not For Me
 10. Bad Rain
 11. Hard & Fast
 12. Far And Away
 13. Shots Fired
 14. Carolina
 15. Crazy Life