×

Recensie

Alternative

17 februari 2015

Sir James – My Love The

My Love The Druk

Geschreven door: Bert Vethaak

Uitgebracht in eigen beheer

My Love The Druk Sir James Alternative 4 Sir James – My Love The Drunk Written in Music https://writteninmusic.com

Wat hebben Crosby Stills Nash & Young en Coldplay met elkaar gemeen? Ze zijn namelijk van grote invloed op de muziek van Sir James, ook weer zo’n Nederlandse band die komt boven drijven. De jeugdvrienden Tomasso Sarri (zang) en Frank van Kasteren (gitaar / backing vocals) spelen al sinds 2003 samen in diverse bandjes. Uiteindelijk ontstaat Sir James en voegen Ralf Pouw (bas / VanVelsen), Anne Punt (toesten / Yori Swart) en drummer Joost Wesseling zich bij de band. Na een paar jaar toeren door Nederland en Duitsland, waarbij de Emergenza Benelux, de Grote Prijs van Zuid Holland en de Peter Tetteroo Bokaal worden binnengesleept, besluit de band zich in Groningen af te zonderen om te gaan schrijven aan een album. Het gevolg hiervan is dat 21 januari jl het debuutalbum verschenen is; My Love The Drunk.

Twaalf nummers bevat het album en zijn alle afkomstig van eigen hand. Geschreven in Pieterzijl,Groningen en opgenomen  in Studio  Joneski in Houten.  En op alle 12 tracks zijn duidelijk de CSN&Y en Coldplay invloeden waarneembaar. Maar ook van 2 andere favorieten van de band, Bon Iver en Wilco. Melodieuze alternatieve poprock en indie liedjes met harmonieuze samenzang. En dat begint gelijk al met opener Don’t Tell The Kids,waarin gelijk een batterij extra akoestische gitaren worden aangewent,en gaat het hele album zo verder. Waar de Coldplay achtige muziek in combinatie met CSN&Y achtige vocalen het best tot zijn recht komen zijn in Lion en Colder Place. Het indie nummer In The First Of Light is ook een hoogtepunt met het heerlijk als een waterval klinkende piano en het kinderkoor. Als afsluiter krijgen we met Staring een heel mooi klein akoestisch nummer voorgeschoteld.

Tomasso Sarri is gezegend met een heel mooi stemgeluid dat vooral in het hoog zeer goed tot zijn recht komt. Tel daarbij op dat de rest van de band een hele mooie bagage meebrengt en muzikaal, maar ook vocaal elkaar perfect aanvoelt en –vult en het moge duidelijk zijn dat er een hele mooie schijf op de markt gekomen is. Ik ben benieuwd hoelang het duurt voor ze in Hilversum worden opgepikt en bijvoorbeeld op een luisterpaal te beluisteren zijn.

Tracklisting My Love The Drunk:

 1. Don’t Tell The Kids
 2. Lion
 3. Chapel
 4. This One’s On Me
 5. Good Morning
 6. Cheer Up
 7. My Love The Drunk
 8. Tuesday Night
 9. Colder Place
 10. In The First Of Light
 11. Cold Parade
 12. Staring