×

Recensie

Alternative

07 maart 2013

Sex Jams

Trouble, Honey

Geschreven door: Natalie Polman

Uitgebracht door: Siluh Records, Noise Appeal Records

Trouble, Honey Sex Jams Alternative 4 Sex Jams – Trouble, Honey Written in Music https://writteninmusic.com

Een boze vos met een wietplant op z’n kop is het logo en de voorkant van de nieuwe plaat van de Oostenrijkse Sex Jams. De band bracht in 2010 al debuutalbum Post Teenage Shine uit en nu is daar dan de opvolger, Trouble, Honey, opgenomen in Wenen. De band heeft tijdens het maken van de plaat een grote ontwikkeling doorgemaakt, aangezien het undergroundklimaat in Wenen nogal hard is en de stad een nogal bekrompen en burgerlijk aanvoelde, voelden de vijf vrienden een extra grote stimulans om mensen te prikkelen met hun muziek.

Sex Jams moet wel groot fan zijn van bands als Dinosaur Jr. en Sonic Youth. Op nummers als Shark VS. Apple en Bounding Into Distance doen zangeres Katharina Trenk en gitarist/zanger Wolfgang Möstl denken aan het legendarische koppel Kim Gordon en Thurston Moore van die alternatieve band uit New York. Maar ook de gitaren, drums en lo-fi manier van produceren lijken op z’n minst geïnspireerd op Sonic Youth. Neem I Call Myself A Rocket en luister daarna Orange Rolls/Angels Spit van het album Dirty. Maar er is meer inspiratie: op Bounding Into Distance klinkt Trenk soms als Courtney Love (je weet wel, de weduwe van Kurt Cobain die eigen band Hole had).

Behalve noisy garagetunes produceerden de vijf bandleden die Sex Jams telt ook dreampopachtige songs als Twist And Turns en September en Just Kids is een heuse ballade.  Maar niks klinkt gelikt of overgeproduceerd. Voor wie houdt van een lekker potje ruig rammen is Trouble, Honey een zeer geschikte plaat.
Tracklisting Trouble, Honey:
 1. Beauty Is A Beast
 2. Shark Vs. Apple
 3. Twists and Turns
 4. Deicer
 5. Bounding into Distance
 6. We Seek
 7. I Call Myself a Rocket
 8. September
 9. Science of Shapes
 10. Just Kids
 11. Wild Curse

Eerder verschenen op JimmyAlter.nl