×

Recensie

Pop

10 mei 2018

Sean Christopher

Yonder

Geschreven door: Cis van Looy

Uitgebracht door: Teafrost

Yonder Sean Christopher Pop 3.5 Sean Christopher – Yonder Written in Music https://writteninmusic.com

Op internet gaat alles razendsnel nog voor ik één noot van deze Nederlandse singer-songwriter gehoord had waren er al ruim een miljoen streams van A Thousand Hues gepasseerd. Enkele jaren geleden gebeurde hetzelfde met het als tv- commercial voor Audi gefabriceerde Everything. Een opdracht die in het verlengde ligt van de opleiding muziek productie die Sean Christopher (de Vries)  in Rotterdam finaliseerde na studies jazzdrums in Den Haag. Die videoclip vormde de aanzet om aan een eigen werkstuk te beginnen.

Dat verliep eerder moeizaam, de zoektocht naar een eigen sound verzandde in een eindeloze proces van experimenten. Het onsamenhangende resultaat werd uiteindelijk opgeborgen. Een bezoek van zijn vader die flamencogitaar speelt inspireerde Christopher om  de computer even uit te schakelen en enkel met de gitaar te componeren.

In zijn huisstudio in Den Haag speelde Sean alles eigenhandig in, akoestisch gitaar ondersteund de zachte prevelzang en wordt spaarzaam aangevuld met een meer gelaagde melodieuze instrumentatie. In Carry On en het door de tragische belevenissen van de Indianenstam geïnspireerde Cherokee, mondt dat uit in een wat overweldigende ontknoping maar meestal overheerst ingetogenheid in dit prachtig dromerig werkstuk.

Bij een eerste beluistering blijft een ontwapenend Paper Plane Pilot dat in het verstilde instrumentaaltje Yonder overloopt hangen. Na Tomorrow Never Ends komen we terug in een weldadige pastorale sfeer met Lazarus. Een prachtig folkgetint luik met Zanzibar, Asphalt en een toepasselijk The End Of My Odyssey sluit de ingetogen muzikale trip af. Prachtig fluisterplaatje dat een oase van rust creëert in deze hectische periode. 1. A Thousand Hues
 2. Carry On
 3. Cherokee
 4. Don’t Panic
 5. Paper Plane Pilot
 6. Yonder
 7. Tomorrow Never Ends
 8. Lazarus
 9. Everything
 10. Zanzibar
 11. Asphalt
 12. The End Of My Odyssey