×

Recensie

Soul / Hiphop

06 juni 2012

Sabrina Starke

Outside The Box

Geschreven door: Edgar Kruize

Uitgebracht door: 8Ball

Outside The Box Sabrina Starke Soul / Hiphop 3.5 Sabrina Starke – Outside The Box Written in Music https://writteninmusic.com

‘Een nieuw album betekent voor Sabrina dat ze zichzelf helemaal vernieuwt’, zo valt te lezen in het begeleidend schrijven bij Outside The Box, het nieuwe album van Sabrina Starke. Helemaal vernieuwen doet ze zichzelf niet op dit album, maar ze herpakt zich wel.

Outside The Box is het derde album van Starke, die zichzelf in 2008 overtuigend op de kaart zette met haar debuut Yellow Brick Road, maar de hooggespannen verwachtingen met album nummer twee Bags & Suitcases niet kon inlosen. Op dat Bags & Suitcases – wat ijzersterke, oorstrelende en zielzalvende momenten had, maar over de hele linie muzikaal onevenwichtig was – neigde ze muzikaal iets meer richting de singer-songwriterpop, terwijl de stem van Starke zich bij uitstek voor een wat meer soulgeluid leent. Dat laatste geluid wordt op Outside The Box weer wat meer opgezocht.

Echter, ook nu weer geldt dat de tracks die je tot in het diepst van je ziel kunnen raken (het bijna gospelachtige I Cry, de pianoballad Simplest Way, Nina Simone cover Don’t Let Me Be Misunderstood) worden afgewisseld met nummers die dat hoge niveau in de verste verte niet halen (de wat simpel klinkende dancepop van Sun Settle Down, het voorbij kabbelende Goldest Gold) en een verzameling gewoon prima, hitgevoelige liedjes. Bijvoorbeeld de met ska-invloeden overgoten track Backseat Driver. Waarbij gezegd moet worden dat het Starkes aangename stemgeluid is dat ook de mindere liedjes redt en daarmee het album boven de middelmaat uittrekt. De productie van Pete Wallace, Sabrina Starke en Robert Pronk is degelijk, soms iets te gelikt. Maar wie het album als geheel beluistert kan niet anders concluderen dan dat het een revanche is op de voorganger en dat Starke een talent is om te koesteren.

Sabrina Starke – Outside The Box

 1. All In Line
 2. Backseat Driver
 3. Toss Me A Dream
 4. Sun Settle Down
 5. I Cry
 6. Simplest Way
 7. Goldest Gold
 8. This Time Around
 9. Say Whatcha Wanna
 10. Don’t Let Me Be Misunderstood


 1. All In Line
 2. Backseat Driver
 3. Toss Me A Dream
 4. Sun Settle Down
 5. I Cry
 6. Simplest Way
 7. Goldest Gold
 8. This Time Around
 9. Say Whatcha Wanna
 10. Don't Let Me Be Misunderstood