×

Recensie

Pop

11 februari 2011

Positie 10 Jaarlijst 2010

Rumer

Seasons Of My Soul

Geschreven door: Robert Schuurman

Uitgebracht door: Atlantic

Seasons Of My Soul Rumer Rumer Pop 4 Rumer – Seasons Of My Soul Written in Music https://writteninmusic.com

Haar debuutalbum Seasons Of My Soul werd al lang geleden aangekondigd op WiM en ook haar sublieme optreden samen met het Metropole orkest deed reikhalzend uitkijken naar de cd. Nu is het eindelijk zover en kunnen we ook thuis volop genieten van de prachtige songs en het stemgeluid van dit unieke talent. Hoewel in haar paspoort de naam Sarah Joyce staat,  nam ze de artiestennaam Rumer aan, een verwijzing naar haar favoriete schrijver Rumer Godden. Vorig jaar was ze al DE sensatie in Engeland, het Britse muziekblad Mojo gaf haar album zelfs 5 sterren. Daarnaast roemde zo’n beetje de complete internationale muziekpers haar talent en album. Volkomen terecht, dus ook hier bij WiM veel lovende woorden voor Seasons Of My Soul.

Op deze internationale editie van Seasons Of My Soul treffen we naast het basiselftal potentiële popklassiekers ook twee (h)eerlijke bonustracks aan. Rumer weet wel raad met deze coverversies van Alfie en It Might Be You, van de film Tootsie en zet ze volledig naar haar hand, zonder het geheel en de albumopzet uit het oog te verliezen. Bij het horen van de eerste klanken van Am I Forgiven, zijn we meteen getuige van een fluwelen stemgeluid, dat doet denken aan de hoogtijdagen van The Carpenters en Dusty Springfield. Come To Me High maakt je ook  ‘high’, wat een heerlijk lome, schenk-de-wijn-maar-vast-in-en-ontspan-plaat. Waardig en logisch opgevolgd door de eerste single Slow, een van de vele hoogtepunten van het album.  Haar tweede single Aretha is ook al zo’n juweeltje, Seasons Of My Soul staat er vol mee: pure popparels, recht uit het hart gezongen en daardoor oprecht en warm klinkend. Het haast verstilde, met viool begeleide Healer is eveneens prachtig, net als de meeslepende cover van Goodbye Girl.

En zo zou ik nog wel even door kunnen gaan. Bovenal is Seasons Of My Soul een bijzonder overtuigend en aangenaam geheel waarbij vooral de constante kwaliteit van de nummers opvalt.  Naast de eerstgenoemde referenties doet de stem en songstructuur van Rumer ook regelmatig denken aan Carole King en Dionne Warwick, op Thankful zelfs ook aan Joni Mitchell in topvorm. Maar Rumer is en blijft natuurlijk gewoon Rumer: een nieuw talent met een engelenstem en een mooie muzikale toekomst in het verschiet. Haar eerste, door Steve Brown geproduceerde, klassieker kan alvast de boeken in! 1. Am I Forgiven?
 2. Come To Me High
 3. Slow
 4. Take Me As I Am
 5. Aretha
 6. Saving Grace
 7. Thankful
 8. Healer
 9. Blackbird
 10. On My Way Home
 11. Goodbye Girl