×

Recensie

Roots

04 februari 2014

Robben Ford

A Day In Nashville

Geschreven door: Bert Vethaak

Uitgebracht door: Provogue / Mascot

A Day In Nashville Robben Ford Roots 4.5 Robben Ford – A Day In Nashville Written in Music https://writteninmusic.com

Bluesgigant Robben Ford is weer eens in de studio gedoken voor een nieuw album. Deze inmiddels 62 jarige Amerikaan , die in zijn carrière onder andere met  legendes als Miles Davis , BB King en Joni Mitchell speelde, brengt hiermee zijn 25 (!!) album uit; A Day In Nashville.

De naam van het album zegt het al, het is in 1 dag opgenomen en wel in de beroemde Sound Kitchen Studio. Om alle 9 nummers in die ene dag op te nemen heb je natuurlijk wel een perfecte voorbereiding nodig. Maar, buiten dat,  natuurlijk ook een paar topmuzikanten. En met Audley Freed (Black Crowes) op gitaar, Ricky Peterson (David Sandborn) op toetsen, Brian Allen (Jason Isbell) op bass, Wes Little (Sting) op drums en Barry Green (Tony Bennett) op trompet  is hem dat aardig gelukt.

In het persbericht valt te lezen dat het een Old School album is geworden. De nummers beluisterend valt dat allemaal wel mee. Natuurlijk bevat het een paar traditionele stukken, zoals Poor kelly’s Blues en Just Another Country Road, maar ook andere muziek stijlen komen gewoon voorbij. Zo hebben we het funky fusion achtige instrumentale Tump And Bump , het jazzy instrumentale Top Down Blues, waarin Barry Green excelleert op zijn trompet en het soulvolle R&B-achtige Different People. Maar persoonlijk is het mooiste nummer van het album het 7.24 minuten durende Cut You Loose, waarin Ricky Peterson helemaal los gaat op zijn orgel, Barry Green weer een mooie trompetsolo aflevert en Robben Ford met zijn solo aantoont dat hij niet voor niets door een Amerikaans magazine is verkozen in de lijst van ’s werelds meest belangrijke gitaristen.

Met het 1-dags project A Day In Nashville toont Ford aan dat er totaal nog geen enkele sleet zit op zijn muzikaliteit. Ten opzichte van zijn vroegere werk is het misschien allemaal wat rustiger maar de virtuositeit van zijn gitaarspel laat nog steeds niets te wensen over. Hij is nog steeds een briljant muzikant.

Trackinglist A Day In Nashville:

 1. Green Grass, Rainwater
 2. Midnight Comes Soon
 3. Ain’t Drinking Beer No More
 4. Top Down Blues
 5. Different People
 6. Cut You Loose
 7. Poor Kelly Blues
 8. Tump And Bump
 9. Just Another Country Road


 1. Green Grass, Rainwater
 2. Midnight Comes Too Soon
 3. Ain't Drinkin' Beer No More
 4. Top Down Blues
 5. Different People
 6. Cut You Loose
 7. Poor Kelly Blues
 8. Thump And Bump
 9. Just Another Country Road