×

Recensie

Alternative

18 maart 2013

Purling Hiss

Water On Mars

Geschreven door: Natalie Polman

Uitgebracht door: Drag City, Munich Records, V2

Water On Mars Purling Hiss Alternative 3.5 Purling Hiss – Water On Mars Written in Music https://writteninmusic.com
Liefhebbers van bands als Ash, Sebadoh en Dinosaur Jr opgelet: Purling Hiss is je nieuwe lievelingsband. Water On Mars heet de nieuwe plaat van de band rondom gitarist Mike Polizze, die lieflijke shoegazepop maakt en dat lekker lo-fi. Niet zo lo-fi als de voorgaande platen, wellicht om meer luisteraars aan te spreken.
Waar eerdere albums en EP’s erg lastig toegankelijk waren door de oorverdovende ruisende boxen, snerpende gitaren, voortkabbelend gesis van soms bijna een kwartier en een kwaliteit van likmevestje, slaat het trio op Water On Mars een meer poppy weg in. Single Mercury Retrogade is een goede graadmeter (zie video onder). Titelsong Water On Mars is op dit album een vreemde eet in de bijt (zeven minuten hetzelfde drumpatroon en feedbackende gitaren en pas na vijf minuten de stem van Polizze), waar het op een ouder album niet op was gevallen.
We horen behalve bovengenoemde bands ook Nirvana’s Bleach doorsijpelen. De drums, gitaren, songs, alles heeft iets weg van dat eerste album van Kurt & Co, toevallig ook met z’n drietjes. Beste songs zijn Lolita, Dead Again, She Calms Me Down en Mary Bumble Bee (het perfecte zoete popliedje).
Purling Hiss kan met zijn nieuwe wapenfeit een groter publiek aanspreken en gaat dit in mei in Brussel en Eindhoven proberen.
Tracklisting Water On Mars
Lolita
Mercury Retrogade
Rat Race
Dead Again
She Calms Me Down
Face Down
The Harrowing Wind
Water On Mars
Mary Bumble Bee
http://www.youtube.com/watch?v=-TzL83iF2jI
Livedata:
Woensdag 22 mei: Madame Moustache, Brussel (België)
Donderdag 23 mei: De Effenaar, Eindhoven

Liefhebbers van bands als Ash, Sebadoh en Dinosaur Jr opgelet: Purling Hiss is je nieuwe lievelingsband. Water On Mars heet de nieuwe plaat van de band rondom gitarist Mike Polizze (Birds Of Maya), die lieflijke shoegazepop maakt en dat lekker lo-fi. Zie ook de albumcover. Niet zo lo-fi trouwens als de voorgaande platen, wellicht om meer luisteraars aan te spreken.

Waar eerdere albums en EP’s erg lastig toegankelijk waren door de oorverdovende ruisende boxen, snerpende gitaren, voortkabbelend gesis van soms bijna een kwartier en een kwaliteit van likmevestje, slaat het trio op Water On Mars een meer poppy weg in. Single Mercury Retrograde is een goede graadmeter (zie video onder). De titelsong is op dit album een vreemde eet in de bijt (zeven minuten hetzelfde drumpatroon en feedbackende gitaren en pas na vijf minuten de stem van Polizze), waar het op een ouder album niet op was gevallen.

We horen behalve bovengenoemde bands ook Nirvana’s Bleach doorsijpelen. Het rauwe, de drums, gitaren, songs, alles heeft iets weg van dat eerste album van Kurt & Co, toevallig ook met z’n drietjes. Beste songs zijn Dead Again, She Calms Me Down, The Harrowing Wind en Mary Bumble Bee (het perfecte zoete popliedje).

Purling Hiss kan met zijn nieuwe wapenfeit een groter publiek aanspreken en gaat dit in mei in Brussel en Eindhoven proberen.

Livedata:

 • Woensdag 22 mei: Madame Moustache, Brussel (België)
 • Donderdag 23 mei: De Effenaar (locatie Area 51), Eindhoven (met Richie Dagger)


 1. Lolita
 2. Mercury Retrograde
 3. Rat Race
 4. Dead Again
 5. She Calms Me Down
 6. Face Down
 7. The Harrowing Wind
 8. Water On Mars
 9. Mary Bumble Bee