×

Recensie

Roots

29 oktober 2014

Popa Chubby – I’m Feelin’ Lucky; The Blues According To Popa

I'm Feelin' Lucky; The Blues According To Popa Chubby

Geschreven door: Bert Vethaak

Uitgebracht door: Dixiefrogs Records

I'm Feelin' Lucky; The Blues According To Popa Chubby Popa Chubby Roots 4 Popa Chubby – I’m Feelin’ Lucky; The Blues According To Popa Chubby Written in Music https://writteninmusic.com

Bluesrocker Ted Horowitz, beter bekend als Popa Chubby, heeft wat te vieren. De zwaarlijvige New Yorker viert namelijk zijn 25 jarig jubileum “on stage” en doet dat met het uitbrengen van een gloednieuw album; I’m Feelin’ Lucky; The Blues According To Popa Chubby. En om dit jubileum kracht bij te zetten ontvangen de snelle kopers van dit album een extra traktatie in de vorm van een bonus CD met daarop allemaal nog nooit eerder verschenen materiaal, grotendeels uit de jaren 80 van de vorige eeuw.

Dit jubileum album betekend tevens zijn terugkeer naar het Franse Dixiefrog label en wordt opgeluisterd door een tweetal gastmuzikanten. Zo zingt en speelt Mike Zito mee op Rock On Bluesman en horen we de vocalen van Dana Fuchs terug in Come To Me. Maar het begint allemaal met opener Three Little Words, Texas Rock’n Roll ala Los Lobos. De titelsong, I’m Feelin’ Lucky, is een lekkere soulvolle funk met een lekkere wah wah uit de gitaar van Popa, een nummer dat ook zomaar op een album van Lenny Kravitz zou hebben kunnen staan. De hoogtepunten van het album zijn toch wel de nummers waarin de 2 gasten meespelen. Rock On Bluesman met Mike Zito, een ballad die naar de Southern Rock neigt en met een mooi tussenspel waarin de beide heren maar weer eens bewijzen dat hun gitaarspel van buitencategorie is.

Come On To Me, het nummer waarop het fantastische stemgeluid van Dana Fuchs op te horen is, is ook weer een ballad. Het is toch wel het type nummer waarin de stem van Fuchs zeer tot zijn recht komt. Maar ook het orgel van Dave Keyes speelt een prominente rol in dit nummer. Nu is het toch sowieso een ‘rustig’ album, want naast de 2 eerste uptempo nummers hebben we nog een swing met One Leg At A Time en een boogie met Rollin’ And Tumblin’. De overige nummers hebben allemaal een rustige inslag. En dat past Popa als een handschoen. Zowel zijn zang als zijn gitaarspel komen daarbij prachtig tot hun recht.

Tracklisting I’m Feelin’ Lucky:

  1. Three Little Words
  2. I’m Feelin’ Lucky
  3. Rock On Bluesman
  4. One Leg At A Time
  5. Rollin’ And Tumblin’
  6. Come To Me
  7. Save Your Own Live
  8. I’m A Pitbull (Nothin’ But Love)
  9. Too Much Information
  10. The Way It Is