×

Recensie

Pop

17 februari 2012

Orange Goblin

A Eulogy For The Damned

Geschreven door: Carl Puhl

Uitgebracht door: Candlelight Records

A Eulogy For The Damned Orange Goblin Pop 4 Orange Goblin – A Eulogy For The Damned Written in Music https://writteninmusic.com

Orange Goblin? Wie noemt zijn band nou Orange Goblin? Is het iets uit Lord Of The Rings? Het zijn meestal black metal bands die hun inspiratie uit de boeken van Tolkien halen. Ik heb de boeken niet helemaal gelezen, maar ik heb de films helaas wel gezien. Ik kan me alleen geen oranje kobold herinneren. En met zo’n kleur zou dat eigenlijk geen probleem moeten zijn.

Orange Goblin is natuurlijk de naam van een stoner metal band uit Engeland. De band is in 1995 opgericht en bestaat momenteel uit Ben Ward (zang), Joe Hoare (gitaar), Martyn Millard (bas) en Chris Turner (drums). Ze hebben zes albums uitgebracht en nog wat EP’s en splits. Hun nieuwe CD, A Eulogy For The Damned, is maandag 13 februari verschenen via Candlelight. De band staat geboekt in april voor een tournee door Engeland. In mei en juni zijn ze op het vasteland om op een aantal festivals te spelen, waaronder Hellfest in Frankrijk en Metalfest Open Air in Duitsland en Oostenrijk.

Voor een Britse band speelt Orange Goblin opvallend Amerikaans klinkende muziek. Wellicht is dat inherent aan het subgenre stoner metal, maar ik vind het toch opvallend. Verder is de plaat erg consistent, zonder te neigen naar eentonigheid. De songs hebben onderling voldoende afwisseling om de plaat interessant te houden. Het openingsnummer is erg krachtig en heeft een sterke gitaarmelodie. En eigenlijk is dat element terug te vinden in alle songs. Sommige van hun klinken wat afgezaagd, maar worden na een break opeens weer interessant. Over het algemeen dendert de muziek lekker voort en dat is toch een typisch element van stoner metal. Een heerlijk album waar menig fan van het genre van zal kunnen genieten!

Tracklisting A Eulogy For The Damned:
1. Red Tide Rising
2. Stand For Something
3. Acid Trial
4. The Filthy And The Few
5. Save Me From Myself
6. The Fog
7. Return To Mars
8. Death Of Aquarius
9. Bishop’s Wolf
10. A Eulogy To The Damned  1. Red Tide Rising
  2. Stand For Something
  3. Acid Trial
  4. The Filthy & The Few
  5. Save Me From Myself
  6. The Fog
  7. Return To Mars
  8. Death Of Aquarius
  9. The Bishops Wolf
  10. A Eulogy For The Damned