×

Recensie

Pop

15 november 2012

Nine Covens

On The Dawning Of Light

Geschreven door: Carl Puhl

Uitgebracht door: Candlelight

On The Dawning Of Light Nine Covens Pop 4 Nine Covens – On The Dawning Of Light Written in Music https://writteninmusic.com

Op maandag 12 november is de tweede CD van Nine Covens verschenen. De plaat is via Candlelight Records uitgebracht en heet On The Dawning Of Light. Hun debuut heette …On The Coming Of Darkness; de band lijkt dichterlijke aspiraties te bezitten. Het ontstaan van de band en de line-up zijn onbekend en gehuld in mystieke duisternis. De vier bandleden van Nine Covens hebben allen een geschiedenis in andere bands en lijken uit Engeland te komen. Voor een Engelse black metalband speelt Nine Covens echt goeie muziek!

De negen songs op On The Dawning Of Light zijn schoolvoorbeelden van black metalmuziek. De stijl houdt het midden tussen Darkthrone en Marduk, gelukkig met de productie van de laatste band. Old school black metal dus, maar met een moderne inslag. De band is wars van experimenten en blijft steevast binnen het genre. De songs zijn vaak up-tempo en de vocalen zijn krijsend. Soms klinken de bekkens nogal schel en zitten ze wat te veel vooraan in de mix. Gek genoeg werkt de CD wel en is het een feest van herkenning voor fans van het eerste uur. De songs bevatten veel energie en agressie en dat is een duidelijk kenmerk van black metal. Zo beantwoordt ieder nummer aan de kenmerken van het genre en speelt de band hiermee duidelijk op safe. Een eerbetoon aan de black metal? In ieder geval valt er niets aan de CD af te dingen, behalve juist dat: voorspelbaar. Fans van het genre kunnen zich geen buil vallen aan de aanschaf van deze CD, maar wel even beluisteren!

Tracklisting On The Dawning Of Light:

  1. Origin Of Light
  2. As Fire Consumes
  3. At The Ocean’s Strand
  4. The Mist Of Death
  5. The Fog Of Deceit
  6. To Quench A Raging Flame
  7. White Star Acception
  8. Over The Ocean’s Way
  9. A Burning Ember