×

Recensie

Roots

23 september 2014

N.U.T.S.

Spill The Blues

Geschreven door: Bert Vethaak

Uitgebracht door: Marista Music Company

Spill The Blues N.U.T.S. Roots 2.5 N.U.T.S. – Spill The Blues Written in Music https://writteninmusic.com

De eerste keer dat ik hoorde van deze band uit het oosten van ons land was in 2012, toen een paar leden van Bluesforum.nl een blues cd gingen samen stellen voor een goed doel. N.U.T.S. leverde het nummer Beautiful Blue aan voor deze cd, bestemd om Wensstichting Shamajo financieel te ondersteunen. Nu twee jaar later is er hun eerste volledige album; Spill The Blues.

Het album bevat 11 tracks waarvan 1 cover. En niet zomaar een cover, het betreft namelijk Lady Sings The Blues van Billie Holiday. De 10 eigen nummers zijn van goede kwaliteit en worden ook door een zeer goed op elkaar ingespeelde band, bestaande uit Jenny Visser (zang), Ton Kerkhof en Matthijs Oldenhuis (gitaar), Evert Oldenhof (bas) en Henk Tomassen (drums) ten gehore gebracht. De twee gitaristen zijn zeer aan elkaar gewaagd en vullen elkaar zeer goed aan, de rhytme sectie houdt de band zeer strak bij elkaar. Zangeres Jenny Visser heeft een zeer aantrekkelijk, een beetje jazzy, stemgeluid maar is tevens de achilleshiel van deze muzikaal zeer sterke formatie. Haar uitspraak van het Engels laat regelmatig te wensen over en is zo een storende factor in het geheel.

Pure blues is het album beslist niet, maar de blues is nooit ver weg. Het titelnummer heeft een lekker Latin Santana sausje, Bottle Full Of Time is een lekkere slowblues, Lost My Crown is weer een swingblues. Maar het overgrote deel van de nummers schurkt toch tegen de bluesrock aan, waar overigens totaal niets mis mee is.

N.U.T.S. heeft met Spill The Blues muzikaal een kwalitatief hoog debuut afgeleverd. Qua zanguitspraak zijn er helaas teveel minpunten om te kunnen spreken van een topdebuut. Jammer.

Tracklisting Spill The Blues

 1. Hometown
 2. Spill The Blues
 3. She’ll Be Gone
 4. Lady Sings The Blues
 5. Playboy
 6. Sometimes
 7. Bottle Full Of Time
 8. Mother
 9. Lost My Crown
 10. Everything
 11. A Song For You