×

Recensie

Pop

18 oktober 2015

My Darling Clementine

The Other Half

Geschreven door: Cis van Looy

Uitgebracht door: Hachette

The Other Half My Darling Clementine Pop 3.5 My Darling Clementine – The Other Half Written in Music https://writteninmusic.com

De naam verwijst naar de western uit 1946 van John  Ford, hoewel het kan ook Oh Clementine, de antieke uit 1884  daterende folk traditional, zijn die Michael Weston King, Britse cowboy en bezielende frontman van The Good Sons inspireerde. Weston werkt al een tijdje aan zijn solowerk, zijn vrouw Lou Dalgleish, de andere helft van het duo  vulde in de jaren negentig enkele langspelers jaren met dromerige pop. Het motto Stand By Your Man indachtig bleef ze enkele jaren als huisvrouw in de schaduw van manlief.

Op gezamenlijk opgezette projecten als How Do You Plead blazen ze het genre van het hartverscheurende countryduet nieuw leven in naar het voorbeeld van tortelduifjes als George Jones en Tammy Wynette maar evenzeer Glen Campbell geflankeerd door Bobbie Gentry en uiteraard schatplichtig aan het wonderlijke tweespan Cash/Carter.

Op The Other Half blijven ze trouw aan het traditionele countrygenre met fijne, smartelijke muziekjes die lijken weggelopen uit lang vervlogen tijden. Luister maar eens naar No Heart In This Heartache, Friday Night At The Tulip Hotel of de  songs  waarin Michael en Lou beurtelings op het voorplan komen zoals No Matter What Tammy Said (I Won’t Stand By Him). De titelsong van The Other Half bedacht Dalgleish al voor hun debuutplaat en bij nader inzien blijken de overige songs eveneens bewerkingen van eerder uitgebracht werk in een aangepast akoestisch jasje gestoken voor dit in samenwerking met de Britse schrijver Mark Billingham tot stand gekomen ambitieus project.

In de andere, niet muzikale, helft voert Billingham het woord met op zich niet oninteressante verhalen over liefde, verlies en moord. Dat is helaas niet meteen bevorderlijk voor het comfort van de modale muziekliefhebber die de zapper best in handbereik houdt. Voor deze luisteraars zijn de   voorgaande werkstukken van My Darling Clementine ongetwijfeld een stuk interessanter dan deze afwisseling van spoken word en muziek.

My Darling Clementine toert vanaf 23 tot 31oktober uitgebreid door het land met hun ’reguliere’ countryshow.  http://mydarlingclementinemusic.co.uk/shows/

Tracklistning  The Other Half:

 1. Marcia
 2. No Heart In This Heartache
 3. Ruby
 4. Friday Night At The Tulip Motel
 5. Vegas
 6. I No Longer Take Pride
 7. Donna
 8. No Matter What Tammy Said (I Won’t Stand By Him)
 9. The Visit
 10. Alison and George
 11. The Other Half
 12. Winter
 13. Going Back To Memphis
 14. Marcia and Jimmy