×

Recensie

Metal

20 oktober 2010

Murderdolls

Women And Children Last

Geschreven door: Carl Puhl

Uitgebracht door: Roadrunner Records

Women And Children Last Murderdolls Metal 3 Murderdolls – Women And Children Last Written in Music https://writteninmusic.com

De muziek op de laatste CD van de Murderdolls doet nog het meest aan de latere stijl van Mötley Crüe denken. Simpele maar heftige rock, gebaseerd op rock n’ roll, inclusief bijbehorende lifestyle. Nu weet ik niet of dat laatste ook voor de Murderdolls geldt, maar Mötley Crüe heeft deze manier van leven welhaast tot een kunst verheven. Lees hun autobiografie The Dirt er maar op na. Dit boek schijnt overigens in 2011 te worden verfilmd.

Terug naar de Murderdolls. Deze zogenaamde horror punk supergroup bestaat uit de kernleden Wednesday 13 en Joey Jordison. Deze laatste treedt onder andere op als drummer voor Slipknot. Daarnaast heeft hij een bijdrage geleverd aan bands als Metallica, Ministry en Rob Zombie. De eerstegenoemde heeft ook een aantal side-projects, waaronder een band met de illustere naam Frankenstein Drag Queens from Planet 13 en een soloproject.

Women And Children Last is de naam van de op 31 augustus 2010 verschenen CD. Dit werk is ook in een special edition verschenen, waarbij de package uitgebreid is met een live DVD en de CD drie bonustracks bevat. Songs met namen als Summertime Suicide, Homicide Drive en Whatever You Got, I’m Against It maken duidelijk dat we de teksten niet al te serieus moeten nemen. Door deze ironie en het hoge aantal scheldwoorden mag het geen wonder zijn dat de CD beplakt is met een ‘Parental Advisory; Explicit Content’ label. Hier heeft de band weer met een eigen label gereageerd: “We Are Parental Advisory; Eplicit Content F**cking Serious”. Het lijkt mij voor een Amerikaanse tiener zeer eenvoudig om als fan van deze band zijn omgeving voldoende te shockeren.

En de muziek dan? Tsja, die kan natuurlijk niet al te veeleisend zijn voor die ‘gemiddelde’ Amerikaanse tiener. Net als Marilyn Manson en Mötley Crüe gaat het toch vooral om het shock-effect. De nummers rocken lekker, de ritmes zijn rechttoe-rechtaan en de tempi liggen vaak rond het gemiddelde. Toch bemerk ik bij mezelf dat ik bij een paar nummers op eenvoudige manier gepakt word door de catchy riffs en dito zanglijnen. Hier en daar lijkt het wel wat weg te hebben van Rob Zombie en dat komt niet alleen door de horror verwijzingen in de teksten.

De bij deze editie behorende DVD bevat een live optreden van de band in The Key Club te Los Angeles, Verenigde Staten. Met acht nummers duurt het geheel net iets langer dan 20 minuten. De heren zorgen voor een levendig gebeuren op het podium, wat over het algemeen in rood licht gedrenkt is. De DVD is een leuk extraatje voor de fans. En met een prijsverschil van maar 1 euro is het zeker de moeite waard!

Tracklisting Women And Children Last:

Disc1

 1. The World According To Revenge
 2. Chapel Of Blood
 3. Bored ’til Death
 4. Drug Me To Hell
 5. Nowhere
 6. Summertime Suicide
 7. Death Valley Superstars
 8. My Dark Place Alone
 9. Blood Stained Valentine
 10. Pieces Of You
 11. Homicide Drive
 12. Rock N Roll Is All I Got
 13. Nothing’s Gonna Be Alright
 14. Whatever You Got, I’m Against It
 15. Hello, Goodbye, Die
 16. Motherfucker See, Motherfucker Do
 17. The Funeral Ball
 18. A Moment Of Violence

Disc2

 1. Main Menu Page Loop [My Dark Place Alone]
 2. Song Selection Menu Page Loop [Bored ‘Til Death]
 3. Intro [The World According To Revenge]
 4. Chapel Of Blood (Live)
 5. Twist My Sister (Live)
 6. My Dark Place Alone (Live)
 7. She Was A Teenage Zombie (Live)
 8. Die My Bride (Live)
 9. Dead In Hollywood (Live)


 1. The World According To Revenge
 2. Chapel Of Blood
 3. Bored 'Til Death
 4. Drug Me To Hell
 5. Nowhere
 6. Summertime Suicide
 7. Death Valley Superstars
 8. My Dark Place Alone
 9. Blood Stained Valentine
 10. Pieces Of You
 11. Homicide Drive
 12. Rock N Roll Is All I Got
 13. Nothing's Gonna Be Alright
 14. Whatever You Got, I'm Against It
 15. Hello, Goodbye, Die