×

Recensie

Pop

05 september 2012

Marco Z

The Ordinary Life Of Marco Z

Geschreven door: Edgar Kruize

Uitgebracht door: Universal

The Ordinary Life Of Marco Z Marco V Pop 3 Marco Z – The Ordinary Life Of Marco Z Written in Music https://writteninmusic.com

Timing is alles in muziekland. De niets aan de hand liedjes van de Vlaamse singer-songwriter Marco Z zijn bij uitstek geschikt om lekker in de zomer te draaien terwijl je lekker in het zonnetje ligt. Maar ja, de Hollandse zomers zijn al een tijdje niet meer wat ze geweest zijn. Maar de nazomers zijn des te lekkerder. In eigen land kwam The Ordinary Life Of Marco Z eerder dit jaar uit. Bij ons in Nederland nu exact op tijd om die lekkere nazomer mee te pikken.

Daarmee heb je ook wel meteen de sfeer te pakken waarin de muziek van Marco Z (echte naam: Marco Zanetton) het beste gedijt. De liedjes zijn stuk voor stuk verpakt in pakkende popmelodietjes, die echo’s van artiesten als The Beach Boys (Endlessly Be Together), Jack Johnson (Little Bit Of Me), Jackson Brown (21st Century Punkrocker) en zelfs landgenoot Milow (de Digitalism cover Pogo) in doorklinken. Dat is ook meteen een klein beetje de zwakte van de plaat. Hij heeft niet één geluid dat Marco Z zijn ‘eigen signatuur’ mag noemen. Waar hij wel volledig zijn eigen stempel op drukt – en dat is absoluut de meerwaarde – zijn de puike teksten. Het album heet natuurlijk niet voor niets ‘The Ordinary Life Of Marco Z’ en de teksten zijn dan ook ut het leven gegrepen. En die gewone dingen omschrijft hij heel beeldend, waardoor er regelmatig herkenning optreedt en je niets anders kan dan af en toe heel breed glimlachen om de treffende observaties van Marco Z. Menig persoon zal zich bijvoorbeeld herkennen in het zinnetje ‘my screen is lit but my house is dark, I check out some pics, drop smart remarks’ in het nummer When We’re Online. Sterker nog, de schrijver dezes realiseert zich nu dat tijdens het schrijven van deze tekst ook het enige licht in het verder donkere huis van het beeldscherm af komt. Afijn, puike teksten dus, in een Engels (ook qua uitspraak) waar menig artiest uit de Benelux nog en puntje aan kan zuigen. Al met al een erg aardig debuut van een artiest die muzikaal zijn ‘eigen’ gezicht nog een beetje moet gaan vinden, maar wiens muziek zeker als het zonnetje schijnt lekker wegluistert en die tekstueel al helemaal zijn mannetje staat.

The Ordinary Life Of Marco Z

 1. Marketing Song
 2. The Ordinary Life of Nine to Five
 3. Delivery Failed
 4. Endlessly Be Together
 5. Pogo
 6. I Did You Wrong
 7. This Ain’t the Town
 8. I’m a Bird
 9. 21st Century Rocker
 10. The Truth
 11. When We’re Online
 12. Bringing Back the Love


 1. I'm A Bird
 2. Delivery Failed
 3. Endlessly Be Together
 4. The Ordinary Life Of Nine To Five
 5. Marketing Song
 6. Pogo
 7. Little Bit Of Me
 8. Just Like Annie
 9. When We're Online
 10. 21st Century Punkrocker
 11. This Ain't The Town
 12. Nothing There In My Heart
 13. Bringing Back The Love