×

Recensie

Roots

13 november 2013

Los Lobos

Disconnected in New York City

Geschreven door: Dick Hovenga

Uitgebracht door: Proper Records

Disconnected in New York City Los Lobos Roots 3.5 Los Lobos – Disconnected in New York City Written in Music https://writteninmusic.com

De jaren lijken maar weinig grip te hebben op Los Lobos. De bijna zestigers spelen nog steeds met een gretigheid en spelplezier als in hun gloriejaren.

Het live album Disconnected in New York City is wederom een fijne verzameling Los Lobos tracks en een fijn document om hun 40-jarig jubileum als band te vieren. Frontmannen David Hidalgo en Cesar Rosas, beiden zowel op vocalen als (merendeels akoestische) op gitaar superieur, vormen met oud gedienden Louie Perez, Steve Berlin en Conrad Lozano dan ook een geweldig geheel. Op het podium werden ze in de New York City Winery op het podium geassisteerd door Enrique “Bugs” Gonzalez en Camilo Quinones en speelden daar een fraaie doorsnee van hun rijke oeuvre. Voor een wat mat klinkend publiek lieten zij weer eens horen hoe goed ze nog steeds zijn.

Van een heerlijke lange versie van The Neighbourhood naar de fijne latinswing van Chuco’s Cumbia en een prachtversie van het geniale Tears Of God en via een verrukkelijke uitvoeringen van La Venganza De Los Pelados en Tin Can Trust, een lekker dikke versie van I Got To Let You Know en van een wel heel erg mooie versie van Little Things naar een uitgelaten versie van klassieker Set Me Free (Rosa Lee) en afsluiter La Bamba (hun versie van de Richie Valens song waarmee de band wereldwijd doorbrak) in een medley met Good Lovin’. Zo muzikaal tijdloos en spannend als Los Lobos nog steeds op hun studioalbums klinkt zo overtuigend klinken ze nog live en dus ook op Disconnected in New York City. Erg knap als je al 40 jaar bezig bent.  1. Intro (Live)
  2. The Neighborhood (Live)
  3. Oh Yeah (Live)
  4. Tears Of God (Live)
  5. La Venganza De Los Pelados (Live)
  6. Tin Can Trust (Live)
  7. Maria Christina (Live)
  8. Little Things (Live)
  9. Set Me Free (Rosa Lee) (Live)
  10. La Bamba / Good Lovin' (Medley) (Live)