×

Recensie

Roots

03 november 2014

Linda Sutti

Wild Skies

Geschreven door: Bert Vethaak

Uitgebracht door: Cable Car Records

Wild Skies Linda Sutti Roots 4 Linda Sutti – Wild Skies Written in Music https://writteninmusic.com

Een album van een onbekende Italiaanse dame viel onlangs op de deurmat. Nu is dit album afkomstig van het Cable Car Records label van Henrik Freischlader. En aangezien Freischlader toch wel een neusje heeft voor goede muziek was ik gelijk benieuwd.

De Dame in kwestie heet Linda Sutti en is nu gekomen met het album Wild Skies. Ze is afkomstig uit Piacenza en heeft in haar thuisland al een aardige carrière opgebouwd. Zo speelde ze in de band Piacenza Blues Trigger, waarmee ze op de meeste podia en festivals in Italië heeft gespeeld. Maar naast het spelen in een band richtte zij zich ook op een solo carrière. Deze carrière resulteerde tot dusverre in het uitbrengen van het album Winter In My Room (2011) en de EP (Some) Songs In C (2012). Nu heeft ze dus getekend voor het Cable Car Records label waar dus nu het album Wild Skies verschenen is.

Het album bevat 11 nummers, allen van de hand van Sutti en Freischlader, terwijl Freischlader ook de productie voor zijn rekening heeft genomen. En natuurlijk is het Martin Meinschäfer die verantwoordelijk is voor de mixing, mastering en recording. Als je de muziek in een hokje moet plaatsen kan dat het beste geplaatst worden in  het hokje folk ala Suzanne Vega. Het is een mooie luisterplaat geworden, grotendeels voorzien van akoestische instrumenten met af en toe wat steviger elektrisch werk tussendoor (Down The Road / Silence). Het is omdat er op de hoes vermeld staat dat Freischlader de meeste instrumenten heeft ingespeeld anders zou je er zomaar vanuit kunnen gaan dat het een Unplugged opgenomen album zou kunnen zijn. Mooie plaat voor een regenachtige zondagmiddag met een lekker gas wijn!

Tracklisting Wild Skies

 1. Hurry
 2. Try
 3. Wild Skies
 4. Every Ticket Of Our Time
 5. Down The Road
 6. For The Thrill
 7. Silence
 8. Prince Coffee
 9. Ordinary Life
 10. Dear Mr. So-And-So
 11. No Fear