×

Recensie

Pop

25 juli 2012

Lianne La Havas

Is Your Love Big Enough?

Geschreven door: Robert Schuurman

Uitgebracht door: Warner Music

Is Your Love Big Enough? Lianne La Havas Pop 4 Lianne La Havas – Is Your Love Big Enough? Written in Music https://writteninmusic.com

Sinds haar overtuigende optreden bij Jools Holland in oktober 2011, met sublieme live-versies van de songs Age en No Room For Doubt, keek iedereen reikhalzend uit naar haar debuutalbum.

Met Is You Love Big Enough? geeft de jonge zangeres Lianne een prachtig visitekaartje af, waarmee niets een succesvolle toekomst in de muziek in de weg lijkt te staan. Zelfs gerenommeerde artiesten als Prince en Stevie Wonder prijzen haar talent. Ze leerde ‘het vak’ van Paloma Faith, een goede vriendin van Lianne, waarmee ze toerde en als achtergrondzangeres ervaring opdeed. Ook hielp Paloma haar met het schrijven van songs.

De meeste nummers op Is Your Love Big Enough? schreef ze samen met Matt Hales, die we kennen van de band Aqualung. Dat blijkt een gouden greep. Vooral de eerste helft van het album klinkt veelbelovend met het zwoele Don’t Wake Me Up, de spannende eerste single en titelsong Is Your Love Big Enough?, de breekbare en wonderschone songs  Lost & Found en Au Cinema,  No Room For Doubt, een fraai duet met Willy Mason. De tekst in dat laatste nummer ‘We all make mistakes, we do…I learned from you’ blijft lang rondzingen in je hoofd.

Het experimentele Forget toont een geheel ander muzikaal gezicht van Lianne en laat horen dat ze meer kan dan puur het singer-songwriter-pad bewandelen. Age is een loom en jazzy nummer over de liefde voor een oudere man. ‘Is it a problem that he’s old, as long as he does whatever he’s told’, zingt ze gekscherend. Het enige nummer dat Lianne niet zelf geschreven heeft is Elusive, een geweldige cover van het nummer van Scott Matthews, die uitnodigt om ook zijn uitstekende albums weer eens uit de kast te halen.

Everything Everything en de daaropvolgende songs Gone en Tease Me zijn degelijke popsongs maar maken helaas net wat minder indruk maar met slotstuk They Could Be Wrong sluit ze haar debuutalbum op even indrukwekkende wijze af als het begon. Lianne La Havas is een groot talent dat we moeten koesteren. Het zou mij niet verbazen als Prince haar in de komende jaren tot nieuwe muze zou ‘benoemen’ en wie weet waar dat toe leidt? 1. Don't Wake Me Up
 2. Is Your Love Big Enough?
 3. Lost & Found
 4. Au Cinéma
 5. No Room For Doubt
 6. Forget
 7. Age
 8. Elusive
 9. Everything Everything
 10. Gone
 11. Tease Me
 12. They Could Be Wrong