×

Recensie

Electronic

07 februari 2010

Kenny Dope Presents Dopejams

Kenny Dope Presents Dopejams

Geschreven door: Ron de Joode

Uitgebracht door: Defected

Kenny Dope Presents Dopejams Kenny Dope Electronic 3.5 Kenny Dope Presents Dopejams Written in Music https://writteninmusic.com

Kenny ‘Dope’ Gonzalez is nu niet het toonbeeld van iemand die met grappen en grollen een vastgelopen verjaardagsfeestje kan redden. De corpulente New Yorker is een man van weinig woorden en communiceert vooral via zijn muziek. En de laatste tijd zijn dat vooral remixen en al dan niet digitale en/of legale DJ-sets, sinds hij geen Master At Work meer is.

De Dopeman remixt en mixt van alles: van obscure funk via hiphop naar house en door elkaar weer terug. Het is dan ook altijd weer een verrassing welke muziek hij geselecteerd heeft wanneer er weer een nieuwe mix verschijnt. In tegenstelling tot Louie Vega, die te veel blijft hangen in inspiratieloze latinhouse, kiest Gonzalez voor een avontuurlijkere voortzetting van zijn toch al niet geringe muzikale loopbaan. Op zijn Dopewax-label schept hij ruimte voor housetunes, Kay Dee is het label dat hij samen met Keb Debarge runt en waarop de ene na de andere vintagefunksingle verschijnt, al dan niet voorzien van een KD-edit en van tijd tot tijd verschijnen via de mainstreamlabels strakke housemixen, zoals deze Dopejams, welke enkel als digital download verscheen op Defected. Alweer een paar maanden verkrijgbaar op de Defected-website, desalniettemin toch de moeite waard om er aandacht aan te besteden.

Voor wie niet bekend is met de mixstijl (wie niet?) van Kenny Dope is Dopejams een studie waard: waar de meeste nonstop-mixen niet verder gaan dan het met behulp van de computer aan elkaar geplakte nummers, steekt K-Dope wat meer tijd en inhoud in zijn mixen: loops, effecten, a capella’s, bonus beats en meer fraais, ook nu ontbreekt het er allemaal niet aan en is het resultaat een vette mix van soulfullhouse en NYC-garage. (Over)bekend materiaal van Hardrive, Barbara Tucker, Johnick, Key To Life en nog een bak aan misschien enigszins uitgekauwde garagetracks, maar Kenny Dope is in staat om er toch voldoende toegevoegde waarde aan te geven, zodat het niet hoeft door te gaan voor het zoveelste het-ene-oor-in-het-andere-oor-uit tijdsverspilling.

Voor Nederland is het misschien allemaal te soft en te weinig recht-toe-recht-aan, liefhebbers van de NY-housesound komen weer ruimschoots aan hun trekken. In het nog steeds enorme legale en illegale aanbod aan continuous mixes stijgt Dopejams ver boven de middelmaat en is Kenny Dope weer dwingend genoeg om 75 minuten lang te boeien. 1. I Get Lifted (The Bar Dub)/ Barbara Tucker
 2. Deep Inside [Mr.V Sole Channel Remix] / Hardrive
 3. God's Child (BBT Club Mix) / Big Bang Theory
 4. Sexy Make Up (Tarantulaz Remix) / Peven Everett
 5. Wild Kingdom / Johnny D & Nicky P
 6. Oh Lord [MuthaFunkaz Remix] / Mishal Moore
 7. Wishing You Were Here [Joey Negro Dub] / Blaze
 8. It's Over (Master Vocal Mix) / Astrotrax
 9. Swimming Places [Original Mix] / Julien Jabre
 10. Sunday Shoutin' [B Boys Shouting Dub] / Johnny Corporate
 11. Get 'Em High (Main Mix) / Kenny Dope & Terry Hunter present Mass Destruction featuring Mr. V
 12. Bugsy's Theme / Rip Productions
 13. Freaky (The Bar Heads Mix) / Lou2
 14. Never Forget (When You Touch Me) (Dance Ritual Mix) / Hardrive: 2000 Feat. Lynae
 15. Freedom (Make It Funky) (Color 1 On & On Strong Vocal Mix) / Black Magic
 16. Find Our Way [Breakaway] [Club Path Remix] / Key To Life featuring Kathleen Murphy
 17. Smok'n / Lemon Jaxx
 18. C'Mon Give It Up / JohNick
 19. Need Some / Matthias 'Matty' Heilbronn
 20. Dance [K-Dope Main Mix] / Kenny Dope presents James Rouse
 21. You Cheated / Rip Productions
 22. Somehow, Someway [Original Mix] / Soho Funksters
 23. Looke / DJ Gregory
 24. Baila (Dennis Ferrer Bergentine Mix) / DJ Chus & David Penn
 25. Attend 1 (Original) / DJ Gregory
 26. Open The Door [DJ Shorty's Zanzibar Stomper Mix] / Djaimin
 27. Just Believe / Hardrive
 28. Kenny Dope Presents Dope Jams - [Full Mix By Kenny Dope] / Kenny Dope