×

Recensie

Pop

26 maart 2014

Kendra Morris

Banshee

Geschreven door: Dick Hovenga

Uitgebracht door: Wax Poetics

Banshee Kendra Morris Pop 3.5 Kendra Morris – Banshee Written in Music https://writteninmusic.com

Een fijne verrassing uit de singer-songwriters hoek uit New York is Kendra Morris. In de stad waar het songschrijven en afwachten tot je songs worden opgepakt een levensdoel op zich is valt haar debuut Banshee op door prima soulfulle songs en slimme beats en grooves.

Het album kwam reeds in de zomer van 2012 uit in Amerika maar werd daar zo goed ontvangen dat tot een wereldwijde release werd besloten. De populariteit van het album werd mede gegrondvest door het feit dat het in Brooklyn gevestigde Wax Poetics Records (het label verbonden aan het geweldige muziekblad) het album uitbracht en het haar ‘excellent’ stempel meegaf.

De songs voor Banshee kwam allen tot stand nadat Morris in contact was gekomen met producer Jeremy Page en hij coole beats en grooves aan de opgenomen songs van Morris ging toevoegen. Plots hoorde ze dat haar songs veel meer soul in zich hadden als ze dacht. Het opende haar creatieve geest en al snel kwamen er veel meer songs. De samenwerking van Page en Morris is van essentieel belang voor Banshee. Haar fijne, wat rasperige, soulstem komt prima uit de verf nu de songs gestructureerd zijn en met een erg fijne band gespeeld worden. De sfeer is heel erg Britse soul (lees: Amy Winehouse en Joss Stone) maar wordt af en toe ook lekker gevoed door psychedelica. 1. Waiting
 2. Pow
 3. Spitting teeth
 4. If You Didn't Go
 5. Concrete Waves
 6. I'm Gonna Be (500 miles)
 7. Right Now
 8. The Plunge
 9. Here
 10. Today
 11. Just One More
 12. Old Photos
 13. How You Want It
 14. Banshee