×

Recensie

Rock

29 mei 2011

Katatonia

Last Fair Deal Gone Down

Geschreven door: Sicco Roukema

Uitgebracht door: Peaceville

Last Fair Deal Gone Down Katatonia Rock 4.5 Katatonia Last Fair Deal Gone Down (Re-Issue) Written in Music https://writteninmusic.com

Katatonia bestaat 20 jaar en dat vieren ze. Onder meer met deze re-issue van hun 5e album dat de helft jonger is dan zij zelf. Het betreft hier een zeer mooie uitgave, een hardcover digi-pack met een fraai boekje en een bonus cd. Op dit album zei Katatonia de grunts vaarwel en kreeg de progressieve kant van de band de overhand. Cleane zang van de steeds maar beter wordende frontman Jonas Renske en een fraaie melancholische sfeer die de band alleen maar uitgebouwd heeft met hun latere albums.

Katatonia maakte al geen metal meer, maar heavy alternative rock van hoog niveau. Voor de echte fans, die de plaat al in de kast hebben staan is  de bonus cd interessant (alhoewel deze maar 4 nummers telt) en deze uitgave is natuurlijk vele malen mooier dan het origineel. Voor wie kennis met de band wil maken, is dit het perfecte album om in te stappen. Niet dat de band ooit een slecht album heeft gemaakt, maar deze 5e is een belangrijke in de ontwikkeling van Katatonia. Hulde voor Peaceville voor de mooie uitgave.

Tracklisting Last Fair Deal Gone Down:

 1. Dispossession
 2. Chrome
 3. We Must Bury You
 4. Teargas
 5. I Transpire
 6. Tonight Music
 7. Clean Today
 8. The Future Of Speech
 9. Passing Bird
 10. Sweet Nurse
 11. Don’t Tell A Soul

Bonusdisc:

 1. Help Me Disappear
 2. Oh How I Enjoy The Light
 3. Sulfur
 4. March 4 1. Dispossession
 2. Chrome
 3. We Must Bury You
 4. Teargas
 5. I Transpire
 6. Tonight's Music
 7. Clean Today
 8. The Future Of Speech
 9. Passing Bird
 10. Sweet Nurse
 11. Don't Tell A Soul