×

Recensie

Rock

16 december 2015

Jonathan Kasper 6W2L

In The Know

Geschreven door: Cis van Looy

Uitgebracht in eigen beheer

In The Know Jonathan Kasper Rock 3 Jonathan Kasper 6W2L – In The Know Written in Music https://writteninmusic.com

Deze zanger stuurt zijn  solodebuut vanuit  thuishaven Nashville de wijde wereld in. In tegensteling tot de gebruikelijke stuff  die ons uit Music City in Tennessee bereiken heeft dit niets met country te maken. Begeleidt door zijn trio 6W2L, voluit Six Week To Love brengt Kasper een voor de zuiderse contreien van Amerika atypisch repertoire dat eerder aanleunt bij de sound van de overkant van de Oceaan. Vanuit Buffalo, New York  verhuisde hij destijds naar Nashville waar hij  actief was als frontman van Zig Zag, een veredelde, in Britse pop en rock gespecialiseerde coverband die de setlist opbouwde met klassiek werk van The Beatles, Rolling Stones, The Who en David Bowie.

Die invloeden zijn  nog  duidelijk aanwezig in de melodische rock die we hier voorgeschoteld krijgen.  Wake Up Your Soul trapt af op ruige snarenriffs die aan de hardrock periode herinneren en meer bepaald aan Led Zeppelin. Het energieke Feminist Girl lijkt uit het Mod tijdperk weggeplukt. Het farfisa orgeltje  van Steve King vervult eveneens een hoofdrol in Done Done Deal, dat met twangende gitaren even naar het Zuiden lonkt.

De toevoeging van andere toetsenspelers uit Nashville zoals Dave Matthews en Joe Welsh blijkt overigens een goede zet en weet de niet altijd even sterke composities enigszins op te waarderen. Het blijft meestal in goede bedoelingen steken. Hoewel de popballade My Old Friend John is een verdienstelijke ode aan Lennon en opent perspectieven maar in zijn geheel overtuigt dit dertien tracks tellende schijfje dat twee haar geleden ingeblikt werd niet echt. Meer recent heeft Jonathan Kasper met Fragile overigens nog een met jazzy stuff gevulde plaat uitgebracht.

Tracklistning In The Know:

 1. Wake Up Your Soul
 2. Lead Me To The Light
 3. In The Know
 4. Done, Done Deal
 5. Feminist Girl
 6. Well, You Shouldn’t Be Surprised
 7. And That Look In Your Eyes
 8. Back On Track
 9. My Old Friend, John
 10. Little Picture
 11. Carrie
 12. No Freedom Train
 13. One Life