×

Recensie

Alternative

26 januari 2012

Jennie Abrahamson

The sound of your beating heart

Geschreven door: Ewoud Assen

Uitgebracht door: As Is

The sound of your beating heart Jennie Abrahamson Alternative 3.5 Jennie Abrahamson – The Sound Of Your Beating Heart Written in Music https://writteninmusic.com

Ze kijkt je indringend en met een beetje boosheid aan, maar vooral de grauwe kleur van de plaat doet je hart niet sneller laten kloppen. Het artwork is in veel gevallen geen doorslaggevende factor voor het aanschaffen van een plaat, maar ik kan me voorstellen dat je bij het aanschouwen van dit brouwsel rechtsomkeert de platenzaak uit holt.

Goed, genoeg oppervlakkige beoordeling. Droogt het lelijke eendje mooi op? Dat zou betekenen dat ze als een goede wijn is, dat beter wordt met de jaren. Dat is me iets te veel eer, maar een aardige plaat is het wel. Jennie Abrahamson is een Zweedse dame die woonachtig is in het prachtige Stockholm en met het uitbrengen van The Sound Of Your Beating Heart alweer toe is aan haar derde plaat sinds ze haar solocarrière begon in 2006.

Wat mag je verwachten? Best veel eigenlijk. Qua stijl doet ze het meest denken aan een toegankelijke Kate Bush en zijn er qua sound en vooral gevoel veel overeenkomsten met Lykke Li. Abrahamson maakt toegankelijke synth-pop die helaas niet zulke uitschieters bevat als eerder genoemde Lykke Li, laat staan Kate Bush. Het 12 tracks tellende album schotelt je een fijn geproduceerde plaat voor die erg strak klinkt, maar helaas wat te lang duurt. De kracht van de plaat hoor je vooral in het begin met nummers als het loungie en lichtelijk dansbare Wolf Hour en Hard To Come By. Dat ze mooi kan zingen bewijst ze in Raphael en afsluiter Falling. Verdere hoogtepunten van de plaat zijn She Don’t Lie, waar een toffe drumlijn inzit en een catchy popliedje is zonder een commercieel popliedje te zijn. FF is een donker, stemmig liedje die Editors had kunnen maken. Had willen maken misschien wel.

The Sound Of Your Beating Heart is een plaat die vrij snel opgenomen is. Door een druk tourschema moest het opnemen van de plaat uitgesteld worden. De datum die aanvankelijk stond, de zomer van 2010, kwam schijnbaar eerder dan gedacht. Abrahamson had slechts 2 liedjes geschreven en een stel losse flarden op haar telefoon staan toen de zomer 2010 aandiende. Zoals eerder gezegd duurt de plaat wat te lang. Ik wil niet zeggen dat het afgeraffeld is, daarvoor zijn de liedjes van te goede kwaliteit. Laat ik het zo stellen dat ik erg benieuwd was geweest naar het resultaat als er meer tijd voor het schrijven van nummers was uitgetrokken.

Tracklisting The Sound Of Your Beating Heart:

 1. Sail Away, Player
 2. Wolf Hour
 3. Hard To Come By
 4. Running
 5. Give It Up
 6. Raphael
 7. She Don’t Lie
 8. Hole In You
 9. FF
 10. Crash
 11. A Better
 12. Falling


 1. Sail away, player
 2. Wolf hour
 3. Hard to come by
 4. Running
 5. Give it up
 6. Raphael
 7. She don't lie
 8. Hole in you
 9. F F
 10. Crash
 11. A better
 12. Falling