×

Recensie

Alternative

08 april 2012

Hooded Fang

Tosta Mista

Geschreven door: Ewoud Assen

Uitgebracht door: Daps

Tosta Mista Hooded Fang Alternative 3 Hooded Fang – Tosta Mista Written in Music https://writteninmusic.com

Hooded Fang’s tweede album is er eentje met extremen. Deze plaat telt 10 nummers, maar duurt slechts een dikke 22 minuten. Soms is dat jammer, soms een zegen.

Hooded Fang maakt Ryan Adams jaloers als je kijkt hoe snel ze met een nieuwe plaat komen. Slechts 9 maanden zaten er tussen het zelf uitgebrachte Album en diens opvolger Tosta Mista. En dat is te merken. Op Album duurde een liedje vaak een minuut of 3/4, op Tosta Mista vind je slechts enkele nummers die langer dan 3 minuten duren.

Het resultaat op Tosta Mista zijn puntige, rammelende liedjes die op een of andere manier goed bij surfers passen. De liedjes zijn energiek, vrolijk (zonder catchy pop te zijn) en hebben door de rammelende productie iets stoers. De ene keer pakt dit beter uit dan de andere keer. De eerste twee volwaardige nummers op de plaat, Clap en Esp, zijn toffe tracks die fijn in het gehoor liggen door hun catchy melodie. Esp transformeert gaandeweg door een leuke brug in het nummer naar een psychedelische popsong.

De heren uit Canada hebben het tempo er lekker in zitten, want tijdens het 9e nummer, Den Of Love, schakelen ze pas een tandje terug. Deze schoen wringt echter aan alle kanten, want dit is totaal niet hun straatje. Deze ‘ballad’ is niet mooi en ook niet aangrijpend op enige andere wijze. Ook titelnummer Tosta Mista en Jubb komen niet helemaal uit de verf. Beide beginnen op de zenuwen te werken naarmate het liedje vordert doordat ze eentonig doordraven.

Tosta Mista is een album dat je best een keer aan kan zetten tijdens een tripje richting het strand. Erg geboeid zal je niet zitten luisteren, want daarvoor mist het vernuft en bevat het simpelweg te weinig goede songs.

Tracklisting Tosta Mista:

 1. Big Blue i
 2. Clap
 3. Esp
 4. Brahma
 5. Tosta Mista
 6. Big Blue ii
 7. Jubb
 8. Vacationation
 9. Den Of Love
 10. Big Blue iii


 1. Big Blue I
 2. Clap
 3. ESP
 4. Brahma
 5. Tosta Mista
 6. Big Blue II
 7. Jubb
 8. Vacationation
 9. Den Of Love
 10. Big Blue III